slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το αντιπολιτευτικό παιχνίδι ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τον Τσιόδρα

Γιάννης Ιωάννου
Κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πληροφορίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ, μετά το αίτημα για παρέμβαση εισαγγελέα, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η Κουμουνδούρου θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο τη στοχοποίηση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Οι επιτελείς του κ. Τσίπρα εκτιμούν ότι αν αναγκάσουν τον κ. Τσιόδρα σε παραίτηση ή με κάποιο τρόπο οδηγήσουν στην αποπομπή του, θα έχουν πετύχει αυτό που προσπαθούν εδώ και καιρό.

Να πετύχουν ένα καίριο πλήγμα, επικοινωνιακό αλλά και ουσιαστικό, κατά της κυβέρνησης και της προσπάθειάς της να περάσει τα μηνύματα που πρέπει στην κοινή γνώμη και να ελέγξει τον κορονοϊό.

Η απομάκρυνση, με τη μορφή παραίτησης, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα από την επιτροπή λοιμωξιολόγων είναι ο τελικός σκοπός και γι’ αυτό οι επιτελείς του κ. Τσίπρα θεώρησαν το θέμα που προέκυψε με την καταγραφή των κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ ως «χρυσή ευκαιρία».

Για να πετύχουν, λοιπόν, τον πραγματικό σκοπό τους, την απομάκρυνση Τσιόδρα από την επιτροπή, προβαίνουν από χθες σε συντονισμένες διαρροές ότι το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει δήθεν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ως «εξιλαστήρια θύματα» τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα για να διαχειριστεί τη φθορά στην οποία υπόκειται η κυβέρνηση από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Να προκαλέσει, δηλαδή, μείζον κυβερνητικό θέμα που θα ανάγκαζε τον κ. Τσιόδρα, που δεν είναι πολιτικός και δεν θέλει να εμφανίζεται εν μέσω πολιτικών πυρών και δη ενδοκυβερνητικών, να βγει εκτός μάχης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση σκοπεύει να φέρει τις πληροφορίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βουλή, καταθέτοντας ερώτηση την οποία θα υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτον τον αρχηγό της Αλέξη Τσίπρα.

Και, μαζί με όλα αυτά, διαρρέονται από την Κουμουνδούρου και στοιχεία περί κατάρρευσης του ΕΣΥ, «πληροφορίες» ότι δήθεν υπάρχουν εντατικές που επιλέγουν ασθενείς, ότι γιατροί προβλέπουν καταστροφή κ.λπ. Οπως ανεπίσημα αλλά συντονισμένα, επιχειρεί η Κουμουνδούρου να καλλιεργήσει κλίμα αμφισβήτησης της σοβαρότητας του κορονοϊού και κυρίως να αμφισβητήσουν τα εμβόλια που ετοιμάζονται, για να συμβάλουν στη σύγχυση της κοινής γνώμης χωρίς όμως να τη χρεώνονται.

Με αυτό το γνωστό, διπλό παιχνίδι που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της κ. Βουνάτσου. Με τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ να μην αποδοκιμάζει αλλά να σιωπά και τον Παύλο Πολάκη να επιδοκιμάζει τις απόψεις της, ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι η κ. Βουνάτσου στηρίζεται επί της ουσίας, αλλά όχι επισήμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: