slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους, ο σκοπός του Αναπτυξιακού Οργανισμού της ΠΝΑΙ


SYSPEIRWSH.jpg

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δελτίο τύπου

Υπηρεσίες στους επιχειρηματικούς ομίλους, ο σκοπός του Αναπτυξιακού Οργανισμού της ΠΝΑΙ


Η άποψη του Περιφερειάρχη που διατυπώθηκε κατά την ψήφιση του "Αναπτυξιακού Οργανισμού" στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο πνεύμα, ότι δήθεν όσοι τον καταψηφίζουν, στρέφονται ευθέως εναντίον όλων των νησιών της ΠΝΑΙ με τον πιο εχθρικό τρόπο, υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να στηριχθούν οι αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να βάλουν χέρι στο νέο πακέτο ενίσχυσής τους από την ΕΕ χωρίς εμπόδια. 


«Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας αποτελεί την κορωνίδα της συμβολής της Περιφερειακής Αρχής στην προσπάθεια της κυβέρνησης,  να προσαρμόζει τη λειτουργία του κράτους στην εφαρμογή των οδηγιών της ΕΕ και των απαιτήσεων των μονοπωλίων», τόνισε ο Γ. Ντουνιαδάκης στη συζήτηση του θέματος.

Ευθεία πάντηση στην άποψη Χατζημάρκου δίνουν ακριβώς, τα στοιχεία που περιέχονται στην ίδια την οικονομικοτεχνική μελέτη της ΠΝΑΙ, για τον οργανισμό, από τα οποία γεννάται το θεμελιώδες για τη ζωή μας ερώτημα:  «Ανάπτυξη για ποιον;».

 

Με βάση τα στοιχεία της μελέτης:

α) Η ΠΝΑΙ κατατάσσεται στις πλούσιες περιφέρειες

β) Έχει τον μεγαλύτερο αριθμό (35%) πεντάστερων 5* ξενοδοχείων 

γ) Στην ΠΝΑΙ ο αριθμός επισκεπτών αγγίζει τα 7 εκατ., οι εισπράξεις ανέρχονται στα 5,17 δις. ευρώ, καταγράφοντας τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά στην κατανομή των εισπράξεων (28%).

Ας αναρωτηθούν λοιπόν οι νησιώτες μας: Τα τόσα δισεκατομμύρια πλούτου που παράχθηκαν επί χρόνια, δεν θα αρκούσαν σήμερα για να στηριχθεί ο νησιωτικός λαός, για όλο το διάστημα της ανεργίας του, για όλο το χρόνο που θα μισοδουλεύει, ενώ αντίθετα στερείται ακόμα και τα βοηθήματα γιατί  τον πετούν απ' έξω οι προϋποθέσεις;

Ποιος τον καρπώθηκε και που πήγε όλος αυτός ο πλούτος; Μήπως στην υγεία του λαού, στα σχολεία, στις υποδομές που στερείται, σε έργα ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας του, σε μεροκάματα και συντάξεις; 

Η περιφερειακή αρχή δηλώνει ότι με τον "Απτυξιακό Οργανισμό" επιδιώκεται η "διάχυση του πλούτου στη κοινωνία". Την ίδια ώρα αποθεώνει την ανταγωνιστικότητα των μεγαλο-επιχειρήσεων! Μα αυτή η ανταγωνιστικότητα στηρίζεται στην από μέρους τους συσσώρευση του πλούτου, στο ξεζούμισμα των εργαζομένων τους,  αλλά και του υπόλοιπου λαού,  που στερείται για να επιδοτούνται και να φοροαπαλλάσσονται οι επενδυτές.

Χρειάζονται τον Αναπτυξιακό οργανισμό οι επιχειρηματικοί όμιλοι γιατί θα διευκολύνει το φαγοπότι των εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν. Ο,τι συμφέρει το επιχειρηματικό κεφάλαιο ενσωματώνεται άμεσα στη λειτουργία του κράτους. Παράλληλα για τους εργαζόμενους επιφυλάσσονται μισθοί πείνας, εξαντλητικά ωράρια, χωρίς δικαιώματα!


Η κερδοφορία των επιχειρήσεων θα είναι ο απώτερος στόχος και γι αυτό ο νησιωτικός λαός θα πληρώσει και το κόστος αυτής της «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»!

Όσον αφορά το προσωπικό, να σημειώσουμε ότι παρέχεται η δυνατότητα να αποσπάται στον οργανισμό προσωπικό από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αντί να στελεχώνονται οι διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες της για να ανταποκριθούν στο έργο τους. Χαρακτηριστικά προβλέπεται ότι, το προσωπικό που θα εργάζεται εκεί, όταν «λυθεί» η Ανώνυμη Εταιρεία, δεν θα μπορεί να μεταφερθεί στους μετόχους δηλαδή στην Περιφέρεια.

Παράλληλα βέβαια ο οργανισμός θα μπορεί να προχωρά επιπλέον σε προσλήψεις στελεχών με παχυλές αμοιβές για να τρέχουν τις δουλειές, φτιάχνοντας έτσι και ένα νέο κομματικό στρατό με νέο αίμα.


Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός αναγορεύεται, ως ισότιμος με την Περιφέρεια, ενώ είναι μια ανώνυμη εταιρεία! Ουσιαστικά θα λειτουργεί σαν όχημα πλήρους απαξίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και των υπηρεσιών της Περιφέρειας.


Είμαστε, λοιπόν, κατηγορηματικά αντίθετοι σε αυτόν το νέο ρόλο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατηγορηματικά αντίθετοι στον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας, την ιδιωτικοποίηση των αρμοδιοτήτων τεχνικών υπηρεσιών τους, στη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σε λογική του κόστους οφέλους.

2/12/2020




--

          ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

              ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: