slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τηλεδιάσκεψης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων του Δ.Σ της ΠΟΕΣΕ

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπων του Δ.Σ της ΠΟΕΣΕ με θέμα τη δύσκολη θέση της εστίασης εν όψει της χειμερινής περιόδου και της αναστολής  ανά την Ελλάδα  του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων Εστίασης. 

     Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας η πρώην υπουργός Εργασίας κ Έφη Αχτσιόγλου και ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Αλέξης Χαρίτσης.

   Από την πλευρά της ΠΟΕΣΕ ήταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ & ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Κουράσης, ο πρώην πρόεδρος κ. Γιάννης Τσάκος,  ο Β' Αντιπρόεδρος  Γιάννης  Κουζούπης, ο Περιφερειάρχης ΠΟΕΣΕ  Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας Καραγεώργος Κωνσταντίνος, ο Περιφερειάρχης ΠΟΕΣΕ Κυκλάδων Παπαδόπουλος Γιάννης και ο Υπεύθυνος Συντονιστής ΠΟΕΣΕ Μακεδονίας-Θράκης, Κοτσαμπάς Σωτήριος 

   Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ ανέπτυξε τα συσσωρευμένα προβλήματα της Εστίασης και επεσήμανε των κίνδυνο των επερχόμενων λουκέτων. Στη συνέχεια ανέλυσε την δέσμη μέτρων στήριξης που διεκδικεί η Ομοσπονδία και έπειτα πήραν το λόγω οι εκπρόσωποι των Περιφερειών να μιλήσουν για τα γενικότερα προβλήματα των επαγγελματιών της Εστίασης αλλά και τα ειδικότερα ανά περιοχή. 

   Η στοχοποίηση του κλάδου της Εστίασης ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν. Οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν και σε εργασιακά ζητήματα , ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι η Εστίαση ήταν ο σημαντικότερος μοχλός της οικονομίας για την έξοδο μας από τα μνημόνια και παραδέχθηκε ότι η δύσκολη μνημονιακή συγκυρία δεν επέτρεψε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δεκτά πολλά από τα δίκαια αιτήματα της Εστίασης όπως ήταν η μείωση του ΦΠΑ. Η κυρία Αχτσιόγλου άκουσε με προσοχή για τις αγκιλώσεις ανα περίπτωση των εργασιακών σχέσεων στην Εστίαση και έκανε λόγο για την σημαντικότητα της Εστίασης στην απασχόληση .

  Στο τέλος της δίωρης συνάντησης δόθηκε η αμοιβαία υπόσχεση για σκληρές διεκδικήσεις της δέσμης μέτρων στήριξης της ΠΟΕΣΕ ως ύστατη βοήθεια στους επιχειρηματίες.

Γιάννης Βαγ. Παπαδόπουλος

Περιφερειάρχης ΠΟΕΣΕ Ν. Κυκλάδων





Δεν υπάρχουν σχόλια: