slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ_ΕΝΕΡΓΑ ΠΑΡΩΝ

 
Newsletter Ιουλίου
Μπορείτε να διαβάσετε και να ακούσετε παρακάτω μερικές από τις παρεμβάσεις μου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει σε μια παγίδα που έστησε για τους αντιπάλους του και δεν έχουμε δει ακόμα το «βάθος» της. Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα στο BLUE SKY TV, στην εκπομπή "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ" με τον Γιάννη Παπαδόπουλο στις 28-06-2020.
ΕΡΩΤΗΣΗ (06-07-2020)

Προς τους Υπουργούς: Παναγιωτόπουλος Νικόλαος (Υπουργός Εθνικής Άμυνας), Χρυσοχοϊδης Μιχαήλ (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη)
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ
https://bit.ly/33dofCX  την κατατεθειμένη ερώτηση προς τους Υπουργούς και την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το μήνυμά μου στην e-ημερίδα "Η μάχη με τον Covid19: Η επόμενη μέρα της πανδημίας" που διοργανώθηκε από την Update productions στις 29-06-2020.
Ασφυκτικό το χρονοδιάγραμμα εγγραφής στα ΕΠΑΛ (06-07-2020)
 
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ  https://bit.ly/3jWHAOK την ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κεραμέως Νίκη με θέμα το «Ασφυκτικό το χρονοδιάγραμμα εγγραφής στα ΕΠΑΛ»
Νιάου νιάου στα κεραμίδια κάνει η γάτα που χαίρεται επειδή συνάντησε τον White Porcha. Συζητάμε για το προς ψήφιση νομοσχέδιο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» και την επικαιρότητα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ΤV, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα στις 09-07-2020.
Διανομή των σχολικών γευμάτων από τα σχολικά κυλικεία (06-07-2020)

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ https://bit.ly/33dqUwr την ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Ιωάννη Βρούτση με θέμα τη Διανομή των σχολικών γευμάτων από τα σχολικά κυλικεία.
Ο Ερντογάν με την απόφαση για την Αγιά Σοφιά συμβολοποιεί πλήρως την αντιδυτική στροφή της Τουρκίας. Συζητάμε για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα στη δημοτική τηλεόραση TV100, στην εκπομπή «Γεγονότα στις Δέκα» με την Κική Τσιλιγγερίδου στις 13-07-2020.
κ. Μαμουλάκη σκεφτήκατε καλά πριν μιλήσετε σε αυτήν την αίθουσα για τη λέξη εμπιστοσύνη? Ομιλία μου στην ολομέλεια για τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών, σύγχρονη αγορά κεφαλαίου, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, μέτρα προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1131 και άλλες διατάξεις». (15-07-2020)
Εκδήλωση μνήμης και τιμής του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο (20-07-2020)
21-07-2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξελίξεις για τη Στοά Αγίου Μηνά
 
Σε ερώτηση στη Βουλή του κ. Στράτου Σιμόπουλου προς τον Υπουργό Υποδομών και  Μεταφορών για το «τι ενέργειες σκοπεύει να κάνει ώστε το οικοδόμημα είτε να αξιοποιηθεί με κάποιας μορφής ΣΔΙΤ είτε να παραχωρηθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης είτε σε έναν δημόσιο οργανισμό όπως είναι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος;»
Ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής απάντησε:
«Για την πλήρη αποτύπωση των κτηρίων ΙΙ, ΙΙΙ, η ΚτΥπ ΑΕ υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία CONSORTIS στις 29.05.2020, καθώς το κτήριο Ι είχε αποτυπωθεί παλαιότερα. Αφού ολοκληρωθεί το έργο της αποτύπωσης, η ΚτΥπ ΑΕ θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών υλοποίησης της αναστήλωσης των κτηρίων, για την αξιοποίηση του ακινήτου, προσβλέποντας σε σημαντικά έσοδα για την υλοποίηση των καταστατικών σκοπών της».
Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία μετά από παύση έξι χρόνων δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να αξιοποιήσει προς όφελος των Θεσσαλονικέων το ιστορικό αυτό συγκρότημα.
Ταυτόχρονα αποδεικνύει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού για τις υποδομές της Θεσσαλονίκης.
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ https://bit.ly/317n85l την ερώτηση με θέμα «Ενέργειες σχετικά με τη στοά του Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη» και ολόκληρη την απάντηση του Υπουργού.
Έχουμε ένα φιλοπεριβαλλοντικό και ταυτόχρονα αναπτυξιακό νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση.
Ομιλία μου στην Βουλή για την ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης». (22-07-2020)
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΜΑΡΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΣΥ.
 
Η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία δίνει «όπλα» στον βουλευτή για να παράγει έργο. Από τον ίδιο εξαρτάται πως θα τα χρησιμοποιήσει. Απόδειξη η κοινοβουλευτική ερώτηση που καταθέσαμε μαζί με τον κ. Ιωάννη Παππά.
Συγκεκριμένα το ερώτημα αφορούσε τον βουλευτή Κώστα Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούσε εντελώς αντιδεοντολογικά εδώ και ένα χρόνο και τη θέση του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.
Μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά του στη Βουλή και την ερώτηση που καταθέσαμε οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές προς τον υπουργό Υγείας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία για να τον απομακρύνει από τη θέση αυτή.
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ
https://bit.ly/3ghsCAC τη σχετική ερώτηση. (23-07-2020)
Facebook: stratos.simopoulos
Instagram: stratos_simopoulos
Twitter: efsimopoulos
efsimopoulos.gr
YouTube
Copyright © 2020 Stratos Simopoulos, All rights reserved.

Τσιμισκή 75, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 281767 , 2310 280478


Email Επικοινωνίας:
stra_sim@otenet.gr

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Δεν υπάρχουν σχόλια: