slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πώς θα λειτουργήσει ο μηχανισμός "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"- Δείτε τι αναφέρει η τροπολογία!


Στις 15 Ιουνίου θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" με τον οποίο το υπουργείο Εργασίας δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να μειώνει έως και κατά 50% το χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας των εργαζομένων με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, καλύπτοντας όμως το 60% του μισθού που χάνεται.

Ειδικότερα, σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή παρουσιάζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα, το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ έως και τις 15 Οκτωβρίου. Όπως προβλέπεται, το κράτος θα χρηματοδοτεί το 60% των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο δεν εργάζονται ενώ τις ασφαλιστικές εισφορές θα τις καλύπτει ο εργοδότης επί του ονομαστικού μισθού των εργαζομένων. Στην περίτπωση που ο μισθός είναι χαμηλότερος του κατώτατου μισθού, το κράτος θα αναπληρώνει τη διαφορά.


Ειδικά, για τις επιχειρήσεις των οποίων η δραστηριότητα συνδέεται με τις αεροπορικές μεταφορές προβλέπεται κάλυψη πέραν του 60% του εισοδήματος και των ασφαλιστικών εισφορών για το χρόνο που οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται. Οι εταιρίες αυτές έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν τη συμμετοχή τους στον μηχανισμό έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Διαβάστε εδώ την τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: