slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανώλης Μπαρδάνης: «Είμαστε όλοι μετέωροι»

 
«Το τοπίο είναι θολό και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί φέτος το καλοκαίρι» σημειώνει στο naxostimes.gr ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Μανώλης Μπαρδάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρδάνη τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου είναι καθημερινά σε επαφή και συζητούν τις εξελίξεις που υπάρχουν για τον κλάδο. «Αυτό που όλοι μας περιμένουμε είναι τα πρωτόκολλα, ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να δουλέψουμε και εάν κάποια από τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν. Είμαστε όλοι μας μετέωροι. Τα μικρότερα ξενοδοχεία ενδεχομένως να λειτουργήσουν ως οικογενειακές επιχειρήσεις με λίγο ή χωρίς προσωπικό. Όλοι μας είμαστε προβληματισμένοι» σημείωσε.https://www.naxostimes.gr/naxos/60135/agonia-stoys-xenodochoys-naxoy-xenodoxeia-den-tha-anoiksoyn/?fbclid=IwAR3n1iZcWKz2Ce7HBscXjtKFVYQIbyRwfsyy3oZ801po1NgCqQgHVm4sVjU

Σε ότι αφορά τις κρατήσεις ο Μανώλης Μπαρδάνης είπε ότι αυτή τη στιγμή ναι μεν υπάρχει η δυνατότητα κράτησης και μάλιστα από πολλά ξενοδοχεία με μια έκπτωση έως 20%, όμως οι κρατήσεις είναι σχεδόν μηδενικές.

«Υπάρχει ένα κάποιο ενδιαφέρον για τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη από ξένους και κάποιοι Έλληνες έχουν ξεκινήσει δειλά-δειλά να ρωτούν. Ωστόσο προσπαθούμε μέσω του voucher να τους κατευθύνουμε προς Αύγουστο, Σεπτέμβρη ή αλλιώς για το 2021» τόνισε.

«Είναι όλα πολύ ρευστά. Κάθε μέρα έχουμε και νέα δεδομένα. Μην ξεχνάτε ότι το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και υγείας. Εάν βρεθεί ένα κρούσμα σε ένα νησί, τι θα γίνει;» σημείωσε. Ο Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τον Αύγουστο ή ακόμα και καθόλου.

«Ψάχνουμε μια νότα αισιοδοξίας όμως αυτή τη στιγμή για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι» υπογράμμισε.

Ωστόσο, ο κ. Μπαρδάνης επισήμανε ότι «τώρα είναι και μια ευκαιρία για τη Νάξο να κάνει μια επανεκκίνηση για τον τουρισμό με ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και ένα μακροπρόθεσμο πλάνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: