slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οδοιπορικό ΕΡΤ σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες, ημέρα 1η: Η αισιοδοξία και η αγωνία των Ναξιωτών για το καλοκαίρι!

 
Ξεκίνησε σήμερα το οδοιπορικό της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου της, Μάριου Κωνσταντινίδη, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου, σημειωτέον, βρίσκονται ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.
Αφού μας ενημέρωσε διεξοδικά για το τόσο διαφορετικό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σκηνικό που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός στα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά του Αιγαίου (με τους επιβάτες να είναι ελάχιστοι κι αυτοί έχοντας εξασφαλίσει και εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας)…
 
…ο Μάριος Κωνσταντινίδης βγήκε live στο δελτίο των 15:00 του κρατικού καναλιού και τόνισε ότι οι Ναξιώτες είναι αισιόδοξοι για το καλοκαίρι και τον τουρισμό, επαναλαμβάνοντας αυτό που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι δηλαδή το νησί μας είναι ένας ασφαλέστατος προορισμός αφού ο κορονοϊός δεν το… επισκέφθηκε (κάτι που εξάλλου επισημαίνουν και ξένα Μ.Μ.Ε. και ταξιδιωτικά πρακτορεία)! Ο Μ. Κωνσταντινίδης πρόσθεσε πως πλέον οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Νάξο περιμένουν πότε θα αρθούν οι περιορισμοί των μετακινήσεων και τις οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία, αλλά και να δουν από ποιες χώρες θα έλθουν οι τουρίστες, επισημαίνοντας επίσης ότι στα ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχει ήδη πληρότητα από αρχές Ιουνίου ως τα μέσα Σεπτεμβρίου που αγγίζει το 50%!
Στο δελτίο ειδήσεων των 19:00 ο Μ. Κωνσταντινίδης βγήκε εκ νέου live, αφού πρώτα «έπαιξε» δικό του ρεπορτάζ για τις ετοιμασίες των Ναξιωτών επαγγελματιών για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν!
Ο Μ. Κωνσταντινίδης επανέλαβε την πληροφορία ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί μας είναι αισιόδοξοι, αφού πάνω από 50% πληρότητα έχουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ παράλληλα κρατούν τη Νάξο… μακριά από τον κορονοϊό, λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας από την πανδημία για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεών τους! Έχουν, ωστόσο και την αγωνία τους, που είναι το πότε θα ανοίξουν τα καταλύματά τους και υπό ποιες συνθήκες, ενώ επιθυμούν να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις ώστε το νησί μας να παραμείνει… covid free και το καλοκαίρι!
Πάντως, μιας και δεν είναι και λίγες οι επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, οι επαγγελματίες ζητούν τη βοήθεια της Κυβέρνησης μέσω κάποιου οικονομικού πακέτου στήριξης αλλά και άλλων μέτρων ώστε να αντεπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Μάλιστα, όπως είδαμε και στο live που «έβγαλε» ο Μ. Κωνσταντινίδης από τη Νάξο, αρκετοί επιχειρηματίες του νησιού μας παρέταξαν σήμερα μερικές… άδειες καρέκλες κοντά στην Πορτάρα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκδήλωσης «empty chairs», που αποτελεί συμβολική διαμαρτυρία με αίτημα την εξεύρεση λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών της εστίασης που έχουν πληγεί από το πολυήμερο lockdown.


Αύριο (Πέμπτη, 7/5/2020) ο Μ. Κωνσταντινίδης και η ΕΡΤ θα βρεθούν στις Μικρές Κυκλάδες. Συντονιστείτε στην ΕΡΤ και στην… Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: