slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

« Χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού όπως προβλέπεται στους πυροσβέστες που τη δικαιούνται - Άμεση ανάκληση της άδικης πειθαρχικής δίωξης που ασκήθηκε σε συνάδελφο, με αφορμή το γεγονός ότι έκανε χρήση της συγκεκριμένης άδειας »



Κύριε Υπουργέ
Από τις 13 Απριλίου 2020 σας έχουμε ενημερώσει ότι η Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας δεν χορηγεί σε συνάδελφό μας την άδεια ειδικού σκοπού, όπως ακριβώς ορίζεται  από τις νομοθετικές διατάξεις που αφορούν τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 στη χώρα μας.
Μέχρι σήμερα ο συνάδελφός μας:

§  Ορίζεται κατ’ επανάληψη σε 24ωρες υπηρεσίες από την Διοίκησή του μέσα στο χρονικό διάστημα που κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, σε αντίθεση με όσα προβλέπονται στο άρθρο 5 της από 11-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Φ.Ε.Κ. Α΄ 55) όπως ισχύει, καθώς και στην         υπ. αριθμ. 15848 οικ. Φ.215.4/15-3-2020 Απόφαση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος.
§  Με συνεχείς αναφορές που υποβάλλει προς την υπηρεσία του, ζητάει τη συνέχιση της χορήγησης της συγκεκριμένης άδειας, όπως προβλέπεται σύμφωνα με τον νόμο. Ζητάει να ενημερωθεί από την υπηρεσία του γιατί έχει τέτοια αντιμετώπιση, αλλά δεν παίρνει συγκεκριμένη απάντηση και δεν του δίνονται  οι απαραίτητες διευκρινήσεις.
§  Όπως σας έχουμε ενημερώσει με την από 13-4-2020 παρέμβασή μας, παράλληλα με τα προσωπικά και οικογενειακά του προβλήματα, συνεχίζει να αντιμετωπίζει και την άσκηση πειθαρχικής δίωξης από την Διοίκησή του, με αφορμή το γεγονός ότι ήθελε να κάνει χρήση του συνόλου της άδειας ειδικού σκοπού όπως τη δικαιούται.
Κύριε Υπουργέ
Ο συνάδελφος έχει απόλυτη ανάγκη να συνεχίσει να λαμβάνει στο σύνολό της την συγκεκριμένη άδεια για να φροντίσει τα παιδιά του και παράλληλα να διαφυλάξει την υγεία των οικείων του.
Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο από την Διοίκησή του, να μην του χορηγείται στο σύνολό της η άδεια που δικαιούται σύμφωνα με τον νόμο και παράλληλα να ασκείται πειθαρχική δίωξη εναντίον του.
Είναι υποχρέωση του κράτους, του Υπουργείου και των Διοικήσεων των υπηρεσιών μας, να χορηγούν στους πυροσβέστες τις ειδικές άδειες και τις διευκολύνσεις που δικαιούνται σύμφωνα με την νομοθεσία, ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.
Η θέσπιση και το εύρος εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, αποτελεί πολιτειακή απόφαση.  Ως εκ τούτου, η οποιαδήποτε παρέκκλιση, παρεμπόδιση ή άρνηση ως προς την δυνατότητα χρήσης του μέτρου από ωφελούμενο, εμπίπτει στις αρμοδιότητες των αρμόδιων πολιτειακών οργάνων.     
Παρ’ ότι όμως έχει παρέλθει 10ημερο από την γνωστοποίηση του συγκεκριμένου θέματος, ο συνάδελφος και το οικογενειακό του περιβάλλον συνεχίζουν να υφίστανται τις συνέπειες της προαναφερόμενης στάσης από την προϊσταμένη του αρχή.     
Με τη σημερινή παρέμβασή μας, ζητάμε:
§  Να δοθούν άμεσα οι απαραίτητες οδηγίες προς την Π.Υ. Ελευσίνας, από την αρμόδια Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και τις Διαταγές της υπηρεσίας μας.
§  Να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου μας, ο οποίος δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να ζητήσει αυτό που δικαιούται, προκειμένου να προστατεύσει την οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους και αντιμετώπισε τον αυταρχισμό και την καταχρηστική άσκηση Διοίκησης από την υπηρεσία του.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

. Της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος .
Τηλ.: 6978520351, 6974881331, fax: 2674022211, website: www.eakp.gremail: info@eakp.gr
                                                                                                     Αθήνα 23 Απριλίου 2020
                                Προς: Κο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη 
                                                  Χρυσοχοΐδη Μιχαήλ
                                Κοιν.: Ko Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας
                                                  Χαρδαλιά Νικόλαο.
                                            Κο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
                                                  Παπαγεωργίου Βασίλειο
                                            Κο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                  Κολοκούρη Στέφανο
                                            Κο Διευθυντή Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων του Α.Π.Σ.
                                                  Αρχιπύραρχο Γιαννάκη Χαράλαμπο
                                                  Νομική Υπηρεσία Π.Σ.
                                            Κο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής
                                                  Αρχιπύραρχο Παλιούρα Γεώργιο                                                                                                            
                                            Κο Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας
                                                  Πύραρχο Αυγουλέα Μιχαήλ      
                                                  Πολιτικούς Φορείς - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                  Εργαζόμενους Π.Σ. - Μ.Μ.Ε.
Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: