slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η απίστευτη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ: Όταν η «δική» του ΓΓ παραιτήθηκε το 2016 καταγγέλλοντας σκάνδαλο με τα ΚΕΚ (Video)


Απίστευτη είναι η υποκρισία και το πολιτικό θράσος του ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε την Κυβέρνηση για την υπόθεση με τα Voucher των επιστημόνων, όταν τον Οκτώβριο του 2016 για μία πολύ πιο «χοντρή» υπόθεση παραιτήθηκε για τα ΚΕΚ η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

H τότε Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Δήμητρα Χαλικιά, είχε υποβάλει την παραίτησή της μετά την άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει με τις καταγγελίες της κατά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, για απευθείας αναθέσεις με αυτεπιστασία προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, προκλητική εύνοια στα μεγάλα ΚΕΚ και φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Η υπόθεση αφορούσε τα Προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας για την απασχόληση ανέργων, τα οποία αποκήρυσσε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Η Δήμητρα Χαλικιά με επιστολή στο Μαξίμου είχε καταγγείλει ότι η αναπληρώτρια υπουργός, όταν προέκυψε θέμα νομιμότητας στο περιεχόμενο πρόσκλησης για την πρόσληψη ανέργων σε 34 δήμους, και είχε κατηγορήσει εκείνη ότι «ζήτησε από το ΑΣΕΠ να βγάλει αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη πρόσκληση».

Η Δήμητρα Χαλικιά καταλόγιζε ιδιοτέλεια στην Ράνια Αντωνοπούλου και υποστήριζε ότι η αναπληρώτρια υπουργός «κινείται στο πλαίσιο της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος μου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο».



Η Ράνια Αντωνοπούλου, το σκάνδαλο για το επίδομα ενοικίου και ο διορισμός στον ΟΟΣΑ
Τον Ιούλιο του 2018 η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει τη Ράνια Αντωνοπούλου για τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου είχε εγκριθεί τη δέσμευση ποσού 13.221,06 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη εξόδων μετεγκατάστασης, «λόγω τοποθέτησης της κ. Ουρανίας Αντωνοπούλου στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ».

Τέσσερις μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2018 η Ράνια Αντωνοπούλου είχε παραιτηθεί από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας όταν αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε επίδομα ενοικίου.

Η Ράνια Αντωνοπούλου είχε παραιτηθεί από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού, όταν αποκαλύφθηκε ότι λάμβανε επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ τον μήνα για το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στο Κολωνάκι.

Μαζί της είχε παραιτηθεί και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

https://www.lykavitos.gr/i-apisteyti-ypokrisia-tou-syriza-otan

Δεν υπάρχουν σχόλια: