slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Β. Κατσαράς: Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, κάποια ξενοδοχεία ίσως δεν ανοίξουν καθόλου φέτος

Προσθήκη λεζάντας

Τους πολύ ευνοϊκούς όρους που συνοδεύουν τη ρύθμιση του του Ν. 4671/2020 στην οποία το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε στη συνεδρίαση της Τρίτης 14 Απριλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη να υπαχθεί για την πληρωμή του φερόμενου χρέους του Δήμου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επισήμανε ο αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Κατσαράς, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 FM και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να αυξήσει τον αριθμό των επιχορηγούμενων επικουρικών ιατρών που υπηρετούν στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου από 12 σε 18. Ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών και Κυκλάδων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου αναφέρεται ακόμη στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τουριστικό κλάδο...
Ο αντιδήμαρχος, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως όλα τα ξενοδοχεία αυτήν την περίοδο είναι κλειστά, εκτιμά ότι κάποια ίσως δεν ανοίξουν καθόλου φέτος.
Παράλληλα τάσσεται σύμφωνος με το αποτέλεσμα της πρόσφατης έρευνας «COVID-19 και ελληνικά ξενοδοχεία» του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), που διενεργήθηκε στο διάστημα 1-10 Απριλίου, σύμφωνα με το οποίο το 65% των ξενοδοχείων που ρωτήθηκαν θεωρεί πιθανή ή πολύ πιθανή τη χρεοκοπία (46, 6 % πιθανή, 18,3 % πολύ πιθανή), με το αντίστοιχο ποσοστό για τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας να ανέρχεται στα 51,8 % (40,5 % πιθανή, 11, 3 % πολύ πιθανή).
Ο Βαγγέλης Κατσαράς, επισημαίνει ακόμη πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης του κλάδου λόγω κορονοϊού, για τα οποία αναφέρει πως σταδιακά θα συμπεριληφούν και όσα ζήτησαν πρόσφατα Ενώσεις Ξενοδόχων νησιών των Κυκλάδων για τα εποχικά ξενοδοχεία, εξηγώντας και το λόγο που η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου δεν συνυπέγραψε την επιστολή τους προς τον υπουργό Τουρισμού.
Ακούστε αναλυτικά στο ΗΧΗΤΙΚΟ τι είπε ο Βαγγέλης Κατσαράς


Δεν υπάρχουν σχόλια: