slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έφυγε από τη ζωή η εκδότρια του “Κυκλαδικού Φωτός” Ελένη Ι. Τερζοπούλου

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ  ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΗΣ 
Ελένη Ιωάν. Τερζοπούλου (1955-2020)
Δημοσιογράφος | Εκδότρια Εφημερίδας
 «ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ ΦΩΣ»
Η Ελένη Ιωάν. Τερζοπούλου, υπήρξε μία παλαίμαχος υπεραξιέπαινη δημοσιογράφος, αξιαγάπητη και αξιολάτρευτη σύζυγος, και πανάξια υπέροχη μητέρα.
Απεβίωσε το απόγευμα της Πέμπτης, της 26ης Μαρτίου του 2020, ετών 64, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, από Νοσοκομειακό μικρόβιο που ταχύρρυθμα, μέσα σε λίγες μόνο μέρες, έφερε το μη αναμενόμενο τέρμα στη ζωή της – και όχι από τις βαρύτατες ασθένειες που πολεμούσε μέσα σε καθημερινή μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια.
Με πολύ αγώνα και με όλες τις της δυνάμεις πάντα τα κατάφερνε και να στέκεται –υπεράνθρωπα- στο ύψος των καταστάσεων και περιστάσεων κάθε μορφής και είδους.
Διαχρονικό Έργο της ανεκτίμητης προσφοράς στις Κυκλάδες και στα νησιά μας:
η πολυβραβευμένη και καταξιωμένη εφημερίδα « Κυκλαδικόν Φως ».
Η Ελένη Ιωάν. Τερζοπούλου με αγάπη, πίστη και συνέπεια στην πρόοδο και ανάπτυξη των Κυκλάδων Νήσων, συνέχισε παρά τις κατά καιρούς πολλές αντιξοότητες, το δύσκολο αυτό έργο της Εφημερίδας, με τους ίδιους ανιδιοτελείς στόχους με τους οποίους ιδρύθηκε, όπως την είχε εμπιστευθεί ο –μέχρι το 1980- εκδότης, ιδρυτής της εφημερίδας, και
πατέρας της, Πρωτεργάτης της Κυκλαδικής Δημοσιογραφίας Ιωάννης Σπ. Τερζόπουλος.

Μεγάλη επιρροή στην ύπαρξη της Εφημερίδας ήταν η καταγωγή της οικογένειας της από την πολυαγαπημένη της και πανέμορφη Τήνο, το νησί της Παναγίας της Μεγαλόχαρης.
Χάρη στην εργατικότητα της Ελένης και την αγάπη της για την Δημοσιογραφία, τις Κυκλάδες και τα νησιά μας η παγκυκλαδική Εφημερίδα « Κυκλαδικόν Φως », με έγκυρα θέματα ιστορικά, λαογραφικά, πολιτιστικά, ενημερωτικά, κοινωνικά κ.α., πάντα συνέχιζε και με κάθε δυνατό τρόπο να εκδίδεται, να υπάρχει, και να διαβάζεται από ένα αξιοσέβαστο ευρύ κοινό. Δικό της επίτευγμα σήμερα ότι -η Εφημερίδα μας- έχει φτάσει και να ξεπεράσει τα «70» εβδομήντα ολόκληρα χρόνια (από το έτος ιδρύσεως Ιαν. 1950) – καθώς και ήδη εισήλθε στο 71ον έτος εκδόσεως της (από τον Ιανουάριο 2020) – .

Η Ελένη ήταν μία γυναίκα που έβαζε πάνω από όλα την οικογένεια και όντας μια υπέροχη μητέρα δύο παιδιών, παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, και δεν σταμάτησε ποτέ να στηρίζει και να βοηθάει τα παιδιά της και τους δικούς της ανθρώπους. Τα τελευταία χρόνια αν και αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, αυτό δεν την εμπόδισε να συνεχίσει και να εκδίδει την εφημερίδα και να προσφέρει τα πάντα στην οικογένεια της.

Υπήρξε δυνατή σαν «πολεμίστρια», και ενώ όλα έδειχναν πως η κατάσταση υγείας της πρόσφατα αισθητά βελτιώθηκε – μετά από τις δύο πετυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων δύο μηνών – στη διάρκεια της ανάρρωσης κατά τη παραμονή της στο σπίτι εμφάνισε συμπτώματα αδιαθεσίας και ταχέως μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο. Κατά την εκ νέου παραμονή της στο νοσοκομείο, για χρονικό διάστημα όχι περισσότερο από μόλις 3-4 ημερών, οι εξετάσεις – τη τελευταία πλέον της μέρα – μας έδειξαν όπως ανέφεραν πως απρόσμενα προσβλήθηκε από ένα βαρύτατο Νοσοκομειακό μικρόβιο (το οποίο υπάρχει μόνο στα Νοσοκομεία) και αυτό ήταν το μοιραίο αίτιο του απρόσμενου θανάτου της – και η κατάληξη της ζωής της Ελένης.

Με αυτό το κείμενο, θα θέλαμε να τιμήσουμε το καταξιωμένο και μεγάλο ζωής Έργο της, αυτόν τον πολύτιμο λαογραφικό και ιστορικό θησαυρό που άφησε στις Κυκλάδες μας και στα νησιά μας, και να την ευχαριστήσουμε για όλα όσα μας προσέφερε.

Θα θέλαμε να της πούμε ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και για το μεγαλύτερο δώρο της σε όλους εμάς την Αγάπη της, ένα δώρο της αδιαμφισβήτητο, αναλλοίωτο και που κανείς σήμερα δε μπορεί να μας το πάρει από τα βάθη της ψυχής μας.

Αν και το γεγονός είναι αν μη τι άλλο θλιβερό, οι δικοί της άνθρωποι με οδηγό τις ευχές και τα όνειρα της θα εμπνευστούμε και για το δικό μας αύριο για να συνεχίσουμε να την κάνουμε περήφανη με δύναμη, Σεβασμό και Αγάπη.

-ο υιός της-
Άκης Τραγόπουλος
(το γένος Τερζοπούλου)

Μαμά, σε ευχαριστώ για αυτό που είμαι σήμερα και για όλα όσα μου έμαθες.
Εσύ μου έδωσες σωστή παιδεία, αρχές και με βοήθησες σε όλη μου τη ζωή.
Ήταν αδικία αυτό που σου συνέβη, άλλο περιμέναμε κι άλλο μας βρήκε …
Σε αγαπάω πολύ …
Καλή Ανάπαυση – Ο Θεός και η Παναγία η Μεγαλόχαρη ας αναπαύσει τη ψυχούλα σου

Δεν υπάρχουν σχόλια: