slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για την Πολιτιστική Διαδρομή της Νάξου

 

Ανάρτηση προς δημόσια διαβούλευση των μελετών αναπτυξιακού σχεδιασμού (masterplan) και marketing για την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής στη Νάξο.


Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τη συμβολή του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» προετοιμάζει την υλοποίηση «Πολιτιστικής Διαδρομής Νάξου» με τη μορφή Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε). Ο στόχος του εγχειρήματος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού, μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο πολιτιστικός πλούτος του νησιού, θα αυξηθεί το ποσοστό σε νέους επισκέπτες και τουρίστες ειδικού ενδιαφέροντος και θα ωφεληθούν οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις του νησιού. Για τον σκοπό αυτό το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» ανέθεσε την εκπόνηση α) μελέτης αναπτυξιακού σχεδιασμού (masterplan) και β) μελέτης marketing για την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής στη Νάξο. 

Οι παραπάνω μελέτες παρουσιάστηκαν με επιτυχία την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 σε δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση που διοργάνωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ». Οι μελέτες θα παραμείνουν ανοικτές σε διαβούλευση μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου όλοι οι φορείς και οι πολίτες της Νάξου να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις παρατηρήσεις – προτάσεις τους.


Τα αναρτημένα έγγραφα αφορούν σε:

  1. Σύνοψη των μελετών αναπτυξιακού σχεδιασμού (masterplan) και marketing για την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής στη Νάξο. 

  2. Πλήρες κείμενο της μελέτης αναπτυξιακού σχεδιασμού (masterplan) για την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής στη Νάξο. 

  3. Παρουσίαση της μελέτης αναπτυξιακού σχεδιασμού (masterplan). 

  4. Πλήρες κείμενο της μελέτης marketing για την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής στη Νάξο. 

  5. Παρουσίαση της μελέτης marketing. 

  6. Πρακτικά - αποδελτίωση της πρώτης δημόσιας διαβούλευσης για τις μελέτες της Πολιτιστικής Διαδρομής στη Νάξο. 


Σας καλούμε, λοιπόν, να καταθέσετε τις ιδέες – προτάσεις σας μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021 σε ένα κείμενο μέχρι 200 λέξεις, στον ιστότοπο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων www.e-naxos.eu. Οι ιδέες – προτάσεις σας θα κωδικοποιηθούν από μεικτή επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, της μελετητικής ομάδας και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», προκειμένου να καταλήξουμε στην οριστική διαμόρφωση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης για τη διαδρομή.


Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Μαρία Σοφικίτου, αρχαιολόγος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», τηλ. 6974589764, αρχαιολόγος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», τηλ. 697 4589764.

  • Σοφία Κάγκανη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, 6972073603

Δεν υπάρχουν σχόλια: