slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Με κατεπείγουσες διαδικασίες προχωρά η αντιμετώπιση της ασθένειας που έχει προσβάλει τα κεδροδάση του Νησιού

 Με στόχο την προστασία του φυσικού πλούτου της Νάξου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με κατεπείγουσες διαδικασίες προχωρά στην αντιμετώπιση της ασθένειας που έχει προσβάλει τα κεδροδάση του νησιού, η οποία οδηγεί στη νέκρωση των κέδρων. 
Υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασονομείου Νάξου και σε συνεργασία με το Επαρχείο ξεκίνησε στην Αγία Άννα το κόψιμο των προσβεβλημένων δέντρων και το κάψιμό τους, προκειμένου να περιορισθεί η εξάπλωση της ασθένειας.
Στην προσπάθεια αυτή, για τον εντοπισμό των αιτιών που οδηγούν στην ξήρανση των κέδρων συμβάλουν ο Δασολόγος – Φυτοπαθολόγος στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων Δρ. Παναγιώτης Τσόπελας και ο Γεωπόνος – Φυτοπαθολόγος με 23ετή προϋπηρεσία στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Δρ. Ιωάννης Ασπρόμουγγος, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Στο πλαίσιο της βέλτιστης αντιμετώπισης του προβλήματος, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, στα οικόπεδα των οποίον υπάρχουν προσβεβλημένα δέντρα, να επικοινωνούν με το Δασονομείο Νάξου, στο τηλέφωνο 22850 25089, για ενημέρωση και περεταίρω οδηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: