slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παράταση προθεσμίας πέργκολες


Δελτίο τύπου
Νομιμοποίηση Κατασκευών επί της Χερσαίας ζώνης Λιμένος
Σύμφωνα με την δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης Τεύχος A’ 67/19.03.2020 τα άρθρα 96 , & 86 του τεύχους Α’ 184/29.11.2017 τροποποιούνται ως εξής:
Άρθρο 96 Κατασκευές εντός περιοχών δικαιοδοσίας των φορέων διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένων
1. Οι φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένων, στις περιοχές δικαιοδοσίας των οποίων υφίστανται κατασκευές (σκίαστρα, τέντες, πέργκολες), που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής, οφείλουν εντός χρονικού διαστήματος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021 του παρόντος, να εκπονήσουν μελέτες, για την υλοποίηση νέων κατασκευών, με βάση τα παρακάτω κριτήρια:
• αρμονική ένταξη στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, και ως προς το σχεδιασμό αλλά και ως προς τα χρησιμοποιούμενα υλικά,
• εξασφάλιση εύκολης πρόσβασης για πεζούς και ΑμεΑ,
• εξασφάλιση προϋποθέσεων βιοκλιματικής συμπεριφοράς.
Νομιμοποίηση Υφιστάμενων Λιμενικών Εγκαταστάσεων
8. Οι φορείς διαχείρισης Λιμένων που έχουν την υποχρέωση σύνταξης αναπτυξιακού προγράμματος και μελέτης διαχείρισης (Master Plan), οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξή τους εως 31.12.2021. Μετά την παρέλευση άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας και μέχρι τη σύνταξη αναπτυξιακού προγράμματος και μελέτης διαχείρισης (Master Plan), δεν είναι δυνατή η υλοποίηση έργων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους. Με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η ανωτέρω προθεσμία δύναται να παραταθεί μέχρι 2 έτη για τους Οργανισμούς Λιμένων Α.Ε.
9. Οι εγκαταστάσεις του παρόντος άρθρου ανήκουν κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο. Η διαχείρισή τους ανήκει στο φορέα διαχείρισης λιμένα.
11. «11. Τίθεται καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήματος νομιμοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων η 31η.12.2022. Μετά την παρέλευση άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας απαγορεύεται η χρήση και κάθε επέμβαση επ’ αυτών μέχρι την κατεδάφισή τους μετά την έκδοση σχετικής διαπιστωτικής πράξης του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Οικονομικών. Με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η ανωτέρω προθεσμία δύναται να παραταθεί μέχρι δύο (2) έτη για τους Οργανισμούς Λιμένων Α.Ε..».
Ο πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Δημ. Μαγγιώρος Απόστολος Ιωαν. Καρεγλάς


Δεν υπάρχουν σχόλια: