slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων, κατά την «εορταστική περίοδο» του Πάσχα


Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1274Β/2020 - επισυνάπτεται στην παρούσα) η απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων, κατά την «εορταστική περίοδο» του Πάσχα.
Με σεβασμό τόσο στους επαγγελματίες συναδέλφους όσο και στους καταναλωτες για τις κρίσιμη περίοδο την οποία βίωνουμε όλοι και η Χώρα προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανή, θα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα μας την προστασία της υγείας όλων των πολιτών καθώς καθημερινά δίνει ο κάθε καταναλωτής και κάθε επαγγελματίας τον προσωπικό του αγώνα για να αντέξει όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο ο ίδιος αλλά και σε συλλογικό, για το σύνολο της........
κοινωνίας.

Σας επισυνάπτουμε την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και δεδομένου ότι η ανωτέρω απόφαση αφορά μόνο, στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ), το «εορταστικό» ωράριο των υπόλοιπων καταστημάτων των συναδέλφων μελών μας, των οποίων επιτρέπεται η λειτουργία τους, εναποφύεται στην διακριτική τους ευχέρεια, εναρμονισμένο πάντα με την κείμενη νομοθεσία, συνυπολογίζοντας και την κίνηση της αγοράς το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το Άρθρο 1 του ΦΕΚ 1274Β/2020:
1. Το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων την Κυριακή 12/4/2020 διαμορφώνεται από τις 10:00 έως 20:00.
2. Για τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ήτοι από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν.3377/2005 «Αρχές και Κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς – Θέματα Υπουργίου Ανάπτυξης» (Α’202)



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                               
      Νικόλαος Κουτελιέρης                                               Ευστάθιος Πολυκρέτης   

Δεν υπάρχουν σχόλια: