slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Διακοπές στην Αίγινα για τον Γιάνη, που η απαγόρευση δεν τον πιάνει

Φωτογραφία αρχείου: Intime
Στην Αίγινα βρίσκεται ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, παρά τα αυστηρότατα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έφτασε με το πλοίο της γραμμής στο νησί του Αργοσαρωνικού, όπου και βρίσκεται η εξοχική κατοικία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, κατά την άφιξή του οι Λιμενικοί που βρίσκονταν στο λιμάνι της Αίγινας και ήλεγχαν όλους τους επιβάτες του πλοίου για την μετακίνησή τους, ζήτησαν από τον κ. Βαρουφάκη να τους επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνησή του (σ.σ. Ε1 κ.ο.κ.). Ο ίδιος, ωστόσο, φέρεται να αρνήθηκε και να επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα!
Στο σημείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα και ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος φέρεται να απευθύνθηκε στον πρώην “τσάρο” της οικονομίας σχετικά με την μετακίνησή του, ωστόσο ούτε σε εκείνον έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις και αποχώρησε.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, από την οικεία λιμενική αρχή συντάσσεται δικογραφία.

Το ζήτημα βεβαίως δεν είναι πρακτικό, καθώς είναι προφανές πως ένας πολιτικός -και δη αρχηγός κόμματος- θα μπορεί να μετακινείται με μεγαλύτερη ελευθερία από ό, τι οι πολίτες. Είναι όμως ηθικό, καθώς είναι ένα κομμάτι το να μετακινηθείς για κάποιον σοβαρό λόγο κι ένα άλλο κομμάτι να μεταβείς στο νησί που -τυχαίνει- να διατηρείς την εξοχική σου κατοικία.

Πολύς λόγος -και πολλές επιθέσεις- έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για τους “απείθαρχους” πολίτες που αδιαφορούν για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και θέτουν σε κίνδυνο εαυτούς και αλλήλους, ωστόσο καλό θα είναι -όπως και σε κάθε άλλη πτυχή της κοινωνίας- οι πολιτικοί να είναι οι πρώτοι που θα δίνουν το καλό παράδειγμα και σε αυτή την πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη χρονική στιγμή για την χώρα.
Συνέντευξη στο CNN από την Αίγινα…

Να σημειωθεί εδώ πως ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 συνέντευξη και στο CNN από την Αίγινα, όπου βρίσκεται, σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού, πραγματοποιούνται εδώ και ώρες εντατικοί έλεγχοι, ενόψει των εορτών του Πάσχα, σε όλα τα λιμάνια της χώρας, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Η μετακίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας επιτρέπεται για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, αλλά και των μεταφορικών μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία, ενώ επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από αυτά.

Για την περίπτωση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του το ισχύον εκκαθαριστικό της φορολογικής του δήλωσης που θα αναφέρει τη μόνιμη κατοικία του, αλλά και το ΜΑΝ, τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του από τον οικείο δήμαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: