slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Και τον Μάιο το επίδομα των 800 ευρώ - Τι δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας (βίντεο)


 Την απόφαση της Κυβέρνησης να επεκτείνει το μέτρο της ενίσχυσης των εργαζομένων με 800 ευρώ και για τον μήνα Μάιο επιβεβαίωσε πριν λίγο ο Χρήστος Σταικούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα του τηλεοπτικού σταθμού ΚΟΝΤΡΑ, δήλωσε πως η Κυβέρνηση έχει καταλήξει στο να δοθεί (τουλάχιστον) και για τον Μάιο το επίδομα ανακούφισης των 800 ευρώ που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα.
Υπενθυμίζεται πως το επίδομα των 800 ευρώ μπορούν να λάβουν εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή ή που ανεστάλει η εργασία τους.
Σταϊκούρας: 800 ευρώ και τον Μάιο στις κλειστές επιχειρήσεις
https://www.lykavitos.gr/kai-ton-maio-to-epidoma-ton-800-eyro-ti-dil/
«Ο σχεδιασμός μας με βάση τα διαθέσιμα τα οποία έχουμε, είναι για να επαναληφθεί όλο αυτό το σύστημα, άλλη μία φορά, τον επόμενο μήνα», τόνισε ο υπουργός ενώ απαντώντας στο ερώτημα για το αν «άρα δηλαδή, άλλα 800 ευρώ για τον Μάιο και τα μέσα Ιουνίου; Αυτές τις 45 ημέρες;» απάντησε ότι «Θα ήθελα, για να σας πω την χρονική διάρκεια και το ύψος, σας είπα ότι ο σχεδιασμός θα επαναληφθεί, να δούμε ποιες θα είναι οι συμβουλές των ειδικών».

Για την απόφαση του Eurogroup, τόνισε ότι «ήταν μία δύσκολη απόφαση, μέσα από συμβιβασμούς, αλλά μία ικανοποιητική απόφαση, δόθηκαν επιπλέον χρηματοδοτικοί όροι για να μπορέσουνε να βοηθηθούνε οι ευρωπαϊκές Οικονομίες».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Χρήστου Σταικούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: