slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έμμεση στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στην απαγόρευση κυκλοφορίας

 
Αλμπάνης Γιάννης , CNN Greece
Η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει εμμέσως την απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑζητάει τη στήριξη του ΕΣΥ. Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου έχει ως εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της μεγάλης αυτής περιπέτειας στηρίζει τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας για την καταπολέμηση του κορωνοϊούκαι τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Δίνουμε τη δύσκολη μάχη όλοι και όλες μαζί, με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων και όπλο μας την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο λαός μας ξέρει να δίνει μάχες και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τις κερδίζει.»
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι:

«Πέρα, όμως, από την απαραίτητη ατομική ευθύνη, τον πρώτο λόγο έχει η οργανωμένη πολιτεία και η κυβέρνηση που οφείλει, δίχως καμία άλλη ολιγωρία, να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του κορωνοϊού. Εδώ δεν χωρούν ρητορικές διαβεβαιώσεις και αόριστες εξαγγελίες, αλλά συγκεκριμένες πράξεις που θα θωρακίσουν σήμερα κιόλας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εκεί που χτυπά η καρδιά και η ψυχή της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη δύσκολη στιγμή.»
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Τσίπρα

Πριν την ανακοίνωση της απαγόρευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πηγή της Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τα νέα προληπτικά μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κατά τη συνομιλία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη ανάληψης όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και ζήτησε ενημέρωση τα αποθέματα προληπτικού υλικού προφύλαξης για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: