slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δελτίο Τύπου για την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Νάξο


Πραγματοποιήθηκε στις 18/2/2020 η απεργιακή συγκέντρωση της Απεργιακής Επιτροπής Νάξου, με τη συμμετοχή εργαζόμενων, συνταξιούχων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας.
Στη συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Κορρές, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου, ενώ νωρίτερα, από το βήμα της συγκέντρωσης, απηύθυνε χαιρετιστήριο μήνυμα στήριξης στον αγώνα του Τηνιακόυ λαού ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ο Γιάννης Κορρές επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Στο.......
μήνυμα του ο Γιάννης Κορρές τόνισε την ανάγκη, εγρήγορσης από τους κατοίκους και τους φορείς όλων των νησιών, ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα νησιά μας, καλώντας σε διεκδίκηση προκειμένου να αποσυρθούν άμεσα οι άδειες από τους επιχειρηματικούς ομίλους που λυμαίνονται τον τομέα της ενέργειας. Αλλά και για αποκλειστικά δημόσιο κρατικό φορέα διαχείρισης της ανεργίας, που θα αξιοποιεί τους ενεργειακούς πόρους για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, με φθηνή ενέργεια.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν έχει την έγκριση των εργαζομένων για να υλοποιήσει το τερατούργημα που μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση από δικαίωμα σε εμπόρευμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στέλνοντας τους εργαζόμενους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της υγείας. Δε θα ανεχτούμε να παίζεται ο ιδρώτας μας σε χρηματιστηριακές λοταρίες, να «επενδύονται» οι συντάξεις με όρους χαμηλού-μεσαίου και υψηλού ρίσκου. Ο κόπος μας δεν είναι τζόγος!


Δεν υπάρχουν σχόλια: