slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Ήμελλος: Θα δοθεί νέα παράταση για τις αυθαίρετες κατασκευές σε χερσαίες λιμενικές ζώνες

Δημήτρης Ήμελλος (πηγή φωτ. YouTube/Aegean Voice)

Παράταση θα δοθεί εκ νέου για την τακτοποίηση του ζητήματος των αυθαίρετων κατασκευών και για τις πέργκολες σε χερσαίες λιμενικές ζώνες, ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, Δημήτρης Ήμελλος, μιλώντας σχετικά στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Όπως διευκρίνισε το θέμα εντάσσεται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή εντός του Φεβρουαρίου. Ο κ. Ήμελλος, διευκρίνισε, πως θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες προκειμένου να τους ενημερώσει για τις οριοθετήσεις των χώρων παραχώρησης επί της χερσαίας λιμενικής ζώνης, ενώ παράλληλα θα έχει σύντομα και σε 3D τον τύπο της πέργκολας που έχει εγκρίνει η αρχαιολογική υπηρεσία...Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου επισήμανε πως στόχος του είναι να ολοκληρωθούν όσα απαιτούνται ώστε το θέμα με τις πέργκολες να τελειώσει.

Όσον αφορά τις νομιμοποιήσεις που αφορούν τόσο την επέκταση της παραλιακής οδού στην πόλη της Νάξου, αλλά και του λιμανιού, είπε πως αυτά θα ολοκληρωθούν μέσω του Master Plan που έχει εκπονηθεί και το οποίο βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία των εγκρίσεων των μελετών από τις αρμόδιες υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων. 
Ερωτηθείς ο κ. Ήμελλος και για την πρόσφατη προσφυγή που άσκησε το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου προς την ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006  κατά της υπ' αρ. 2107/17/01/2020 απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία ακυρώνεται η απόφαση αρ. 173/2019 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου που καθόριζε για το έτος 2020 τα ανταλλάγματα παραχώρησης παραλιακών χώρων, απάντησε πως προχώρησαν στην προσφυγή βασιζόμενοι στη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ότι η εν λόγω ακύρωση δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Φορέα, αφού οι σαρανταπέντε (45) αποφάσεις του ΔΛΤΝάξου που έχουν ληφθεί την περίοδο Νοέμβριος 2019 και έως 11 Δεκεμβρίου 2019 έχουν παράξει έννομα αποτελέσματα.
Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Δημήτρης Ήμελλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: