slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αξιέπαινη δράση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Νάξου

Μία πολύ όμορφη δραστηριότητα πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας, στα πλαίσια του σχολικού περιπάτου στην παραλία του Αγίου Γεωργίου. Η ομάδα του  περιβαλλοντικού προγράμματος της Ανακύκλωσης του σχολείου μας μαζί και με αρκετούς ακόμα  συμμαθητές  τους και με την καθοδήγηση των καθηγητών κας Π

άτλη και κ. Νανούρη, προχώρησαν σε καθαρισμό της ακτής του Αγίου Γεωργίου. Η δημοφιλής πλαζ της πόλης μας, που το χειμώνα υποδέχεται εκατοντάδες μαθητές στις εκδρομές τους  αλλά και ντόπιους κατοίκους για διάφορες δραστηριότητες , ήταν γεμάτη από σκουπίδια, σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, χαρτιά. Οι μαθητές μας εφοδιασμένοι με σάκους απορριμμάτων   και  φορώντας πλαστικά γάντια    καθάρισαν την παραλία και εναπόθεσαν  τους σάκους στον κάδο που βρίσκεται στην περιοχή. Για την αξιέπαινη αυτή δράση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Νάξου, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ενημερώθηκε ο Δήμος Νάξου και συγκεκριμένα   ο αντιδήμαρχος κ. Κατσαράς .

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο σχολείο μας υλοποιείται πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής και εκπαίδευσης με την επωνυμία «Ανακυκλώνω τη ζωή μου Βελτιώνω ..» με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις που ευαισθητοποιούν τους μαθητές μας και επηρεάζουν την κοινωνίας μας στο σύνολό της.





Οι μαθητές απόλαυσαν   το παιχνίδι στην αμμουδιά!!







Δεν υπάρχουν σχόλια: