slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) 2020 ()ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Γαλατσίου. Την εκδήλωση παρουσίασε η Γενική Γραμματέας της Ο.ΝΑ. Σ. κ. Κονδύλη Ευδοκία.
Με τα κάλαντα άνοιξε η εκδήλωση, από το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου Κεραμωτής, τα κορίτσια από τη Μέση, ......
και το συγκρότημα της Μαρία Σκουλά, του Νίκου Ευβοιώτη, και του
Αποστόλη Καρποντίνη.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ο.ΝΑ.Σ., κ. Μανώλη Καλαϊτζή,.
Στη συνέχεια η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) στην φετινή της εκδήλωση τίμησε τον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο, για την προσφορά του στη Νάξο.
Για το Θανάση Μαρτίνο μίλησαν η Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ζιούλη Ευανθία ο κ. Στέφανος Λέπουρας και ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδειάς κ. Γεώργιος Μαντζουράνης
ο Αρχιμανδρίτης, πατήρ Γεώργιος Ρουσσάκης, ο
ο Αιδεσιμότατος πατήρ Εμμανουήλ Βιντζηλαίος,και ο Αιδεσμότατος πατηρ Χρήστος Λογαράς ,όπου και ευλόγησαν την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

Παρευρέθησαν στην κοπή της πίτας και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γεώργιος Μαρκόπουλος, δήμαρχος Γαλατσίου, ο Ιωάννης Βλασερός, καρδιολόγος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών. καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι των συλλόγων του νησιού.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το παιδικό χορευτικό του συλλόγου Κεραμωτής Νάξου, όπου χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς,ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους, οι οποίοι συμμετείχαν με κέφι δημιουργώντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα.
Τους χορευτές συνόδεψαν το συγκρότημα της Μαρία Σκουλά τραγούδι, του Νίκου Ευβοιώτη (βιολί) και του Αποστόλη Καρποντίνη (λαούτο).








































































































Αναρτήθηκε από ΚΟΡΩΝΙΔΑ GIAN PREV

Δεν υπάρχουν σχόλια: