slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νάξος: Ο "σκληρός" ήχος του ελικοπτέρου ακούστηκε και πάλι

Ο σκληρός ήχος του ελικοπτέρου ακούστηκε και πάλι…. Μεταλλικός, διαπερνά τα αυτιά, σε ξυπνάει. Σου θυμίζει ότι είσαι φτιαγμένος από σάρκα και αίμα. Ότι έχεις πάθη, ότι είσαι ζωντανός…
https://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/naxos-o-skliros-ihos-toy-elikopteroy-akoystike-kai-pali
Σάββατο πρωί… Λίγο μετά τις 8 και το Σινούκ, το ελικόπτερο που αναλαμβάνει όλες τις «επικίνδυνες αποστολές» έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Νάξου. Οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ και είναι έτοιμο για απογείωση.

Το βλέπεις όπως έχει ανοίξει τη κοιλιά του και γνωρίζεις την επόμενη κίνηση. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έρχεται. Γρήγορες κινήσεις και ένα φορείο χάνεται στο βάθος του ελικοπτέρου…

Τα παιδιά του ΕΚΑΒ σταματούν… Κοιτάζουν το Σινούκ που χάνεται γρήγορα στον ορίζοντα με προορισμό την Αθήνα. Ένα μεγάλο νοσοκομείο. Σε λίγο είναι δεδομένο ότι με το πλοίο της γραμμής ή με το αεροπλάνο θα φύγουν συγγενείς του τραυματία ή του ασθενή…

Είναι η αλυσίδα των εξελίξεων, όταν το τοπικό Νοσοκομείο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όσον αφορά την φροντίδα ενός τραυματία ή ασθενή..

Και βέβαια ακολουθούν οι ερωτήσεις: ποιος είναι; Τι έπαθε; Πόσο σοβαρό το ατύχημα;

Ναι πρόκειται για ατύχημα. Στο φορείο ένας 16χρονος μαθητής (Μ. Σ) από την Απείρανθο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τράκαρε με αυτοκίνητο. Πως και πότε και γιατί; Αυτά ανήκουν στην έρευνα που θα διεξάγει η Αστυνομία.

Άλλωστε, σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι το λόγο να έχουν οι αρμόδιοι και όχι αυτοί που λατρεύουν τις συνομιλίες πίσω από το πληκτρολόγιο.

Το ευχάριστο είναι ότι η ιατρική φροντίδα που είχε σε πρώτο βαθμό στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου (σε συνεργασία με την Διαγνωστική που έβαλε κι αυτή το λιθαράκι της καθότι απαραίτητη στις ημέρας για μία ολοκληρωμένη εικόνα) ήταν πολύ καλή και ο μικρός είναι εκτός κινδύνου. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό..

Μακάρι, η μίνι περιπέτεια του 16χρονου να περάσει σύντομα και να επιστρέψει στην οικογένειά του, τους συγγενείς και τους συμμαθητές του… τους φίλους του.

Όσο για τα αίτια; Καλό θα είναι οι αρμόδιοι να βρουν λύσεις και να δώσουν απαντήσεις. Ε και να τραβήξουν και κανένα αυτί εάν πρέπει… Κακό δεν κάνει…

(ευχαριστούμε τους φίλους της ιστοσελίδας για την φωτογραφία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: