slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επένδυση στο Ελληνικό: Ομόφωνη η απόφαση του ΚΑΣ που ξεμπλοκάρει το έργο



Απαλείφεται ο όρος της προηγούμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καλούσε τους επενδυτές να ζητούν γνωμοδότηση και έγκριση σε όλες τις μελέτες για κάθε είδους έργο σε ακαθόριστη ακτίνα
Ένα από τα πιο βασικά εμπόδια για την επένδυση στο Ελληνικό εξαλείφεται με την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση οι επενδυτές θα πρέπει να καταθέτουν μελέτες τροποποιητικές και περιβαλλοντικές για παρεμβάσεις που θα γίνονται μόνο μέσα στην έκταση που έχει ανακηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και σε ζώνη 20 μέτρων γύρω από αυτούς και όχι για όλη την έκταση του Ελληνικού..


Παράλληλα οι επενδυτές θα πρέπει νa καταθέτουν μελέτες και για τις όψεις των ψηλών κτηρίων που βρίσκονται στα οικοδομικά τετράγωνα τα οποία θα εφάπτονταi με τους αρχαιολογικούς χώρους.

Η προηγούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσε από τους επενδυτές να ζητούν γνωμοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού για όλες τις μελέτες που αφορούσαν ψηλά κτίρια, ειδικά κτίρια, ειδικές κατασκευές, έργα υποδομής κ.α., καθώς και έγκριση σε όλες τις μελέτες για κάθε είδους έργο, σε ακαθόριστη ακτίνα γύρω από τα μνημεία του Πάρκου.


Το επόμενο βήμα για την έκδοση της ΚΥΑ είναι πλέον η συνεδρίαση την Πέμπτη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων (ΚΣΝΜ) καθώς η γνωμόδοτηση του συμβουλίου αυτού αλλά και του ΚΑΣ ήταν απαραίτητος όρος για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα ξεμπλοκάρουν το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: