slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χ. Θεοχάρης: Άμεσα η μεταφορά όλου του τουριστικού πακέτου στο ΦΠΑ 13%

 
Άμεσα θα ληφθεί το μέτρο της μεταφοράς ολόκληρου του τουριστικού πακέτου στο κλιμάκιο του 13% στον ΦΠΑ σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη προκειμένου, όπως είπε, οι ελληνικοί προορισμοί να παραμείνουν φορολογικά ανταγωνιστικοί σε σχέση με τις χώρες της ευρύτερης μεσογειακής λεκάνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε βέβαιος πως η αλλαγή θα περιλαμβάνεται στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο προκειμένου η κυβέρνηση να προλάβει την επόμενη τουριστική σεζόν.

Όσον αφορά την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, ο υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για χρονιά «σταθεροποίησης» τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να προβεί σε στρατηγικές τομές, ώστε να διατηρήσει και να διευρύνει το μερίδιο που έχει κατακτήσει στην αγορά.



Η εκτίμηση του κ. Θεοχάρη είναι ότι σε γενικές γραμμές ο αριθμός των επισκεπτών θα μείνει στάσιμος σε σχέση με πέρυσι, ενώ ακόμα κι αν καταγραφεί αύξηση δεν θα συγκρίνεται με τη διόγκωση του τουριστικού ρεύματος που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε, επίσης, ότι χρειάζεται αναβάθμιση των ελληνικών τουριστικών μονάδων και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου τόσο γεωγραφικά όσο και χρονικά μέσω ενός στρατηγικού σχεδίου σε βάθος πενταετίας ή δεκαετίας και επενδύσεις.

Τόνισε, ακόμα, ότι τα ελληνικά καταλύματα πρέπει σταδιακά να αναβαθμιστούν σε ποιότητα —δηλαδή τα δύο αστέρια να γίνουν τρία και ούτω καθεξής— και η τουριστική σεζόν να επεκταθεί πέραν του καλοκαιριού.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι υπάρχουν υποδομές και πτυχές της τουριστικής βιομηχανίας —όπως τα χιονοδρομικά κέντρα— που έχουν στερηθεί επενδύσεων και δεν έχουν προβληθεί ως μέρος της ελληνικής εμπειρίας, στερώντας έσοδα ορισμένες ζώνες της χώρας.

Με τα υφιστάμενα δεδομένα, είπε, πέντε από τις 13 περιφέρειες της χώρας απολαμβάνουν το 80% της τουριστικής κίνησης και των εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: