slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κανονικά η λειτουργία του αεροδρομίου Νάξου με τα την απομάκρυνση του αεροπλάνου,



Τέλος καλό... Ολα καλά; Το αεροδρόμιο της Νάξου λειτουργεί και πάλι από τις πρώτες πρωινές ώρες και μάλιστα η πρώτη προβλεπόμενη πτήση της Olympic Air από την Αθήνα προς τη Νάξο πραγματοποιήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένη με βάση το χρονοδιάγραμμα και αναμένονται και οι υπόλοιπες..
https://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/naxos-aerodromio-apomakrynsi-toy-aeroplanoy-kanoniki-i-leitoyrgia-toy-aerodromioy

Η απομάκρυνση του αεροσκάφους από κλιμάκιο μηχανικών, που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Και όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Τουρισμού και επόμενος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε "το πρωί λίγο μετά τις 06:00 ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση του αεροσκάφους από τη συγκεκριμένη θέση με την βοήθεια ιδιωτών που έχουν τα μέσα για τέτοιες δράσεις και τους ευχαριστούμε... Το αεροσκάφος έχει τις μικρότερες δυνατές ζημιές και δεν αποκλείεται σε λίγο να απογειωθεί... Το αεροδρόμιο εδώ και μισή ώρα λειτουργεί κανονικά. Ήδη έχει γίνει η πρώτη επιβίβαση επιβατών μέσω Olympic Air και περιμένουμε τις επόμενες... Ενα άτυχο συμβάν ήταν με αίσιο τέλος».

Εμείς να ευχαριστήσουμε τον Κωνσταντίνο Βαλέρη και την ομάδα του για την άμεση αντίδραση όσον αφορά την μετακίνηση του αεροσκάφους και βέβαια για τις φωτογραφίες που μας έδωσε...

Οπως είναι γνωστό και σημειώσαμε στην ιστοσελίδα μας στις 17:30 το απόγευμα, της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2019, ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου ART42 κατά την διάρκεια τροχοδρόμησής του για να πάρει θέση για απογείωση βγήκε εκτός διαδρόμου. Άμεσα κινητοποιηθήκαν οι αρχές του αεροδρομίου και οι 46 επιβάτες μαζί με το 3μελες πλήρωμα της πτήσης, (κωδικός GQ 405), από Νάξο για Αθήνα εκκένωσαν το αεροπλάνο από την σκάλα χωρίς να καταγραφεί ούτε ένας τραυματισμός .

Σύμφωνα με το αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Νάξου στο σημείο του ατυχήματος βρεθήκαν από την πρώτη στιγμή το Πυροσβεστικό όχημα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για παν ενδεχόμενο και η Ελληνική Αστυνομία. Ενημερώνουμε επίσης ότι στις 20:30 το βράδυ έφτασε με ελικόπτερο στο νησί κλιμάκιο μηχανικών της αεροπορικής εταιρείας προκειμένου με ειδικά γερανοφόρα οχήματα που έχουν διαθέσει οι φορείς του νησιού να απομακρύνουν το ελικοφόρο με ασφάλεια από το σημείο που βγήκε εκτός διαδρόμου απογείωσης.

Όλοι οι επιβάτες με έξοδα της αεροπορικής εταιρείας αναχώρησαν για Αθήνα με το πλοίο και αφού πρώτα μεταφέρθηκαν με ΚΤΕΛ και με παρέμβαση του Επάρχου Νάξου κου Μαργαρίτη από το αεροδρόμιο προς το λιμάνι.. Για το αεροπορικό συμβάν στο αεροδρόμιο της Νάξου έχει ενημερωθεί για ενέργειές της η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: