slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Υπό διάλυση το Μαξίμου - Οι καταστροφείς εγγράφων δουλεύουν ασταμάτητα



Σκηνικό διάλυσης παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν την ήττα και απλά περιμένουν για να δουν την τελική διαφορά.


Παράλληλα, οι υπουργοί της απερχόμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει εντολή στους υφισταμένους τους να είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα μετά τις Εκλογές.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, καθώς οι μισοί δεν θα έχουν επανεκλεγεί βουλευτές.

Όσο για το Μαξίμου, αυτό θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να το δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το σκηνικό που περιγράφεται τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στα υπουργεία είναι αυτά ενός τέλους εποχής.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταστροφείς εγγράφων δουλεύουν ασταμάτητα…

Σύμφωνα με τα «Νέα», στο Μαξίμου οι χώροι του οποίου κάποτε έσφυζαν από ζωή, τώρα λόγω και της προεκλογικής περιόδου κυκλοφορεί μόνο το αναγκαίο προσωπικό,

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ των «Νέων» αναφέρει: «η προεκλογική εκστρατεία επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό και τη λειτουργία του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς τα βασικά πρόσωπα του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι υποψήφια στις Εκλογές, με ό,τι αυτό σημαίνει. Ακόμα και οι συχνές συσκέψεις που ήταν στην ημερήσια διάταξη έχουν αραιώσει, καθώς ο αγώνας για τους σταυρούς έχει αποδεκατίσει την πρωθυπουργική ομάδα».

Πιο ενδιαφέρον είναι αυτό που αναφέρεται στο ρεπορτάζ για εντολή των υπουργών προς τους υφισταμένους τους να είναι έτοιμοι για την ήττα στις 7 Ιουλίου.

«Στα περισσότερα υπουργεία έχει δοθεί εντολή από τους υπουργούς, διά παν ενδεχόμενο και ειδικά σε περίπτωση ήττας, να είναι έτοιμοι. Αυτό σημαίνει ότι μαζεύουν πράγματα στα υπουργεία, ενώ οι καταστροφείς εγγράφων έχουν… πάρει φωτιά». Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η προδιαγραφόμενη ήττα που κάνει τους περισσότερους να έχουν εγκαταλείψει τα πόστα τους. Είναι ότι η πλειονότητα των υπουργών και των υφυπουργών είναι υποψήφιοι και τρέχουν για τον σταυρό ώστε να εκλεγούν βουλευτές.

Χαρακηριστικές είναι οι περιπτώσεις: του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, που τρέχει για τον σταυρό στον δύσκολο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, που δίνει “μάχη” στην Κρήτη στα Χανιά (όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως εκλέξει έναν βουλευτή και υπάρχει και η υποψηφιότητα του αναπληρωτή υπουργού ΥγείαςΠαύλου Πολάκη), και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη που παλεύει να επανεκλεγεί στην Ανατολική Αττική και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου που ελπίζει ότι θα εκλεγεί στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών.

Οπως αναφέρουν τα «Νέα», οι μόνοι ουσιαστικά που βρίσκονται στις θέσεις τους είναι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, που δεν θα πολιτευθεί και εγκαταλείπει την ενεργό πολιτική, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, που επίσης δεν θα είναι υποψήφιος.

Στο υπουργείο Οικονομικών, δεν υπάρχει η έντονη δραστηριότητα και όλη η προσοχή είναι στραμμένη στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, εμφανίζεται να πηγαίνει ελάχιστες ώρες την ημέρα στο υπουργείο, καθώς είναι γνωστό πως ετοιμάζεται να πάει στις ΗΠΑ, όπου θα ακολουθήσει πανεπιστημιακή καριέρα.https://www.lykavitos.gr/ypo-dialysi-to-maksimou-oi-katastrofei/?fbclid=IwAR0fr2dUgkpbbvCCT66lqn_p6t1aaK9yzGWHpze1Xcs7dBiIMuv0_c_o4i4

Δεν υπάρχουν σχόλια: