slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δέσποινα Πρίνια υποψήφια στο Νομό Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία





Με καταγωγή από τη Σύρο, η Δέσποινα Πρίνια γεννιέται στη διάρκεια της πτήσης Λονδίνο-Αθήνα. Σαν πολίτης του κόσμου από τη γέννησή της περνάει την παιδική της ηλικία στο Λονδίνο, όπου ζει και εργάζεται η οικογένειά της και στη συνέχεια μετακομίζει στην Ανατολική Αφρική. Εκεί τελειώνει το σχολείο και παίρνει το Γαλλικό Baccalaureate από το Ευρωπαϊκό σχολείο της Καθολικής Ιεραποστολής στη Ζανζιβάρη. Οι αθλητικές υποχρεώσεις της και η αγάπη για την Ελλάδα, τη φέρνουν πίσω στην Αθήνα σε ηλικία 17 ετών, όπου φοιτά στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια, φεύγει για μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αποκτά το Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών της από το Graduate School of Journalism & Communications του Columbia University New York, με ειδικότητα στην «Πολιτική Επικοινωνία & Στρατηγική Διαχείριση Μ.Μ.Ε». Γίνεται δεκτή στο Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard, όπου ειδικεύεται στη «Διαχείριση Κρίσεων στις Διεθνείς Σχέσεις».
Παράλληλα με τις σπουδές της, εργάζεται από το πρώτο έτος δημοσιογραφικά, στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στη συνέχεια την απορροφά η Διαφήμιση, όπου αποκτά δύο Δημιουργικά Βραβεία, σε Διεθνή Φεστιβάλ και ένα βραβείο στη Μπιενάλε Νέων Δημιουργών. Αργότερα, για τις ανάγκες ολοκλήρωσης της ειδικότητάς της στις Διεθνείς Σχέσεις, τη Διαχείριση Κρίσεων και τη Μεταναστευτική & Κοινωνική Πολιτική, εργάζεται σαν εκπαιδευόμενη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες. Από εκεί προσλαμβάνεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου εργάζεται μέχρι και το 2005.
Ξεκινά από το 2004 την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική της καριέρα, σαν πλήρες μέλος του L.E.R.U. (European Research Universities) και επιστρέφει στην Ευρώπη μέσα από υποτροφία σε πρόγραμμα ανταλλαγής επιστημονικού προσωπικού μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. (προγράμματα έρευνας, συνεργασίας & ανάπτυξης μεταξύ Ε.Ε.-Η.Π.Α.). Από το 2008 ειδικεύεται σε θέματα Πολιτιστικής Διπλωματίας, σε συνεργασία με το Berlin Institute of Cultural Diplomacy, ενώ από το 2011 είναι η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος «Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκού Lobbying” του Κρατικού Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, που προσφέρεται και στην Ελλάδα μέσω του SCG-Université de Strasbourg.
Το ερευνητικό της έργο και οι δημοσιεύσεις περιλαμβάνουν θεματικά: Πολιτιστική Διπλωματία, Κοινωνική Πολιτική, Social Networking σαν εργαλείο διαχείρισης κρίσεων κατά της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, E-Governance (Στρατηγική Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), Brand Nations & Reputation Management (Διαχείριση Κρίσεων στην εικόνα μιας χώρας), καθώς και Κοινωνική επιχειρηματικότητα & Κοινωνικές επιχειρήσεις σαν εργαλείο ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας (από το 2008 μετέχει στην εκδοτική ομάδα του διεθνούς ερευνητικού Journal Inder science, International Journal of Social Entrepreneurship & Innovation). Από τα ιδρυτικά στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας & Κοινωνικής Καινοτομίας, συμμετέχει από το 2010 στην προώθηση της κουλτούρας των Κοινωνικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, μέσω της κοινωνικής δικτύωσης.
Από το 2009 είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Ερευνητικό Πρόγραμμα “Transforming Business” του Πανεπιστημίου Cambridge, για την εξάλλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σήμερα, είναι Τομεάρχης Πολιτιστικού Επιχειρείν, στη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ.
Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: