slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΗΤΤΑ ΜΕ 5,5% ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Ήττα με 5,5% διαφορά δίνουν οι δημοσκόποι του ΣΥΡΙΖΑ

Στο 6,5% η διαφορά σύμφωνα με τις κυλιόμενες της ΝΔ

H αναφορά Αντώναρου ότι υπάρχει μυστικό γκάλοπ που δείχνει διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 1,2% δεν έχει καμία σοβαρή βάση

Καθαρή ήττα χωρίς καμία πιθανότητα αναστροφής του εκλογικού αποτελέσματος τις 4 ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, δίνουν και οι δημοσκόποι του ΣΥΡΙΖΑ που διενεργούν τις κυλιόμενες μετρήσεις για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος και για τις οποίες έχει ήδη ενημερωθεί ο πρωθυπουργός. Οι διαφορές που βρίσκουν οι δημοσκόποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά μέσο όρο στο 5,5% στην πραγματικότητα όμως, στις μετρήσεις δηλαδή των άλλων κομμάτων, είναι αρκετά μεγαλύτερη φτάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις το 8%.
Όλα τα στοιχεία αυτά έχουν οδηγήσει τον πρωθυπουργό σε αλλαγή στρατηγικής και κινητοποίηση κόσμου στις συγκεντρώσεις για να ανακόψει το ρεύμα της νίκης που έχει η ΝΔ και το κυριότερο να μην δώσει την εντύπωση ότι θα υποστεί βαριά εκλογική συντριβή με μεγάλες διαφορές.
Στην προσπάθεια να γυρίσει το κλίμα και να πειστεί ο κόσμος ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι έχει πέσει στο τραπέζι η διασπορά φημών και μυστικών δημοσκοπήσεων περί δήθεν μικρότερης διαφοράς κάτι που δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τις μετρήσεις που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί κυρίως  στα κοινωνικά δίκτυια αφού κανένα site δεν παίρνει την ευθύνη να κυκλοφορήσει τέτοιες εκτιμήσεις που σύμνφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα πέσουν δραματικά έξω το βράδυ των εκλογών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα όσα υποστήριξε ο Ε. Αντώναρος περί δημοσκόπησης που δείχνει διαφορά μόλις 1,2% υπέρ της ΝΔ ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με το Μαξίμου και βγήκε ως είδης για να εκμφανιστούν ως ντέρμπι οι εκλογές.
Κατά συνέπεια η  αναφορά Αντώναρου ότι στην ΝΔ υπάρχει μυστικό γκάλοπ που δείχνει την διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 1,2% δεν έχει καμία σοβαρή βάση. Οι κυλιόμενες που «τρέχει» ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τη ΝΔ δείχνουν διαφορές με μέσο όρο 6,5% και αυτές που διενεργούνται από δημοσκόπους συνεργαζόμενους με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 5,5%.
Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: