slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο πρόεδρος της Απειράνθου Νάξου, Γιώργος Μπάκαλος: Δηλώνω "επαναστάτης" και δεν θα μπορούσα να συμβιβαστώ


Ο πρόεδρος της Απειράνθου Νάξου, Γιώργος Μπάκαλος, σε συνέντευξη Τύπου που προσκάλεσε την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, λέγοντας ότι διαλέγει την οικογένειά του που κυριολεκτικά στερήθηκε τα πέντε χρόνια της θητείας του στην τοπική αυτοδιοίκηση, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θα Γ. Μπάκαλος: Δηλώνω "επαναστάτης" και δεν θα μπορούσα να συμβιβαστώ.
παραμείνει ενεργός πολίτης. Ευχαρίστησε
https://koronida.blogspot.com/2019/04/blog-post_49.html



δημοσιογράφους, όλους όσοι από τους πολίτες του συμπαραστάθηκαν, αλλά και εκείνους που ήταν "απέναντί" του γιατί τον έκαναν δυνατότερο. Αναφέρθηκε σε όσα θυσίασε και διέθεσε για το κοινό όφελος, "όταν προκάτοχοί του έκαναν περιουσίες χτίζοντας γκαρσονιέρες", ενώ χαρακτήρισε "πολιτικούς νάνους" εκείνους που προσπάθησαν να τον συκοφαντήσουν. Παίρνοντας αποστάσεις από την κατάσταση όπως διαμορφώνεται για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, δήλωσε ελεύθερος, οραματιστής, μεταρρυθμιστής και πως μόνο όταν διαμορφωθεί η κατάλληλη συνθήκη που θα εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες της ναξιακής κοινωνίας θα ήταν δυνατή η εκ νέου ενεργή συμμετοχή του στα κοινά...
09/04/2019


ΠΡΕΠΕΙ Γεώργιος Στεφάνου Μπάκαλος


Να κοιτάμε το δάσος …και ΟΧΙ το θαμνάκι ….
Ανθρωποφάγος συμπεριφορά , καθώς και αβυθομέτρητη μιντιακή υποκρισία, με περίσσια κανιβαλική διάθεση, με πρόθεση και με μαέστρικο τρόπο την κατευθυνόμενη ενημέρωση, αποτελεί πρόσφατη δημοσίευση επί του σχετικού θέματος.
Τρανή απόδειξη της κρίσης και της φάσης που περνάει η κοινωνία μας. Ζούμε στην εποχή των κοινωνικών δικτύων που ο άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί τα οφέλη από την τεχνολογία και αντί να κάνουμε σωστή χρήση αυτής, επιδιώκουμε μέσω των κοινωνικών δικτύων να κερδίσουμε δημοσιότητα, να μετατρέπουμε τους εαυτούς μας σε ΜΜΕ και θεωρούμε πως μέσα από αυτά θα γίνουμε ΓΝΩΣΤΟΙ, ΔΙΑΣΗΜΟΙ ή ΑΣΤΕΡΕΣ .
Στην εποχή που ζούμε, της πληροφόρησης και του internet , του γιγαντιαίου όγκου πληροφοριών όλων των στιγμών της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας, θεωρώ πως θα πρέπει να αναζητήσουμε τα ΟΡΙΑ μας! Και υπάρχουν ΟΡΙΑ. Έχουν να κάνουν με το μυαλό , με την παιδεία και την ηθική μας . Που όμως πιστεύω ο καθένας μας θα πρέπει να τα αναζητήσει μέσα του . Εκεί όπου καμία παιδεία δεν αρκεί να τον διδάξει.
Διαπιστώνω δυστυχώς για άλλη μια φορά πως ζούμε σε μια κοινωνία που τρέφεται και υπάρχει από την εικόνα. Κατευθύνονται μεθοδευμένα απόψεις, κινδυνεύοντας να φανώ κυνικός εκφράζοντας την απέχθειά μου σε τέτοια φαινόμενα, που πιστεύω ότι είναι ώρα που έπρεπε να μιλήσουμε για δεοντολογία .
Αρρωστημένες εικόνες ,
πολλές φορές είναι ο καθρέπτης ΚΑΙ αρρωστημένων συμπεριφορών που είναι η απελευθέρωση των « ατελειών » του πραγματικού μας κόσμου, που διογκώνονται και δαιμονοποιούνται .
Θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε υποκριτές, κρυμμένοι στην αλαζονεία της πένας μας ή από την άλλη ως δέκτες να κρίνουμε εύκολα μονάχα από αυτό που μας τρέφουνε.
Το Κολοσσαίο φίλοι και φίλες ευρίσκεται στη Ρώμη και μου έρχεται αντανακλαστικά στο νου για να μου φανερώσει για άλλη μια φορά τη δίψα του ανθρώπου για θέαμα!
Τις πολλές φορές η υπερβολή, η υποκρισία, η πλασματική διασπορά ανησυχίας….. εξυπηρετούν επικίνδυνα τον κανιβαλισμό .
Έχουμε άπαντες ιερό καθήκον μας, τη σωστή ενημέρωση και όχι την μισή επιλεκτικά για δικούς μας λόγους όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Παρουσίασαν με ανθρωποφάγο διάθεση και πρόθεση άνανδρου λιντσαρίσματος, εκείνους ή εκείνον που άσπρισε ΚΑΚΩΣ ή από αδεξιότητα τις ιερές πλάκες του χωριού μας…..χωρίς να ελέγξουμε το συνολικό αποτέλεσμα των εργασιών. Χωρίς να δούμε το φιλότιμο αυτών των ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά …..με την πραγματικότητα και τα σκουπίδια ….κακομαθημένων ή αδιάφορων πολλές φορές συμπολιτών μας. Και είναι οι ίδιοι που άσπρισαν τα γειτονικά μας χωριά Φιλότι, Τραγαία, χωρίς να δημιουργηθεί εκεί το παραμικρό πρόβλημα.
Όμως αφήνοντας εσκεμμένα άλλα υπονοούμενα .......
και περιθώρια .........
Αναρωτιέμαι για τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης ή της διασποράς μονόπλευρων εντυπώσεων και ειδήσεων με μεγάλη δόση υποκρισίας . Θα μου ισχυριστεί και με το δίκιο του κάποιος, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΩΡΑΙΟ . Και θα το δεχθώ το συγκεκριμένο αν επαινούσαμε όμως και το ΚΑΛΟ ή το ΘΕΤΙΚΟ της υπόθεσης ! Αν ΔΕΝ διάκρινα ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
Αλήθεια ΔΕΝ ενοχλούν κατά καιρούς τα διασκορπισμένα καμένα λάδια στο κεντρικό πλακόστρωτο από (Η)μέτερα αυτοκίνητα;;
Η ασύδοτη– άσκοπη διέλευση (Η)μέτερων μηχανακιών;;;; Το ελεύθερο παρκάρισμα ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ όπου να ναι χωρίς αιδώ;;;;;; Οι ακαθαρσίες ελεύθερων σκύλων , γαϊδάρων, αιγοπροβάτων κ.λ.π. Οι (Η)μέτερες πολεοδομικές παρεμβάσεις…;;; Βέβαια πράττουμε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ κατά το δοκούν, στα πλαίσια του ατομικού συμφέροντος, επιλέγοντας ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΙΚΑ πότε θα είμαστε ΤΙΜΗΤΕΣ, πολίτες – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, πολίτες ΔΙΚΑΣΤΕΣ, πολίτες –ΔΗΜΙΟΙ …..και πάντα σίγουρα ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ …..ή ΘΕΟΙ …….Συνάπτοντας και ανάλογες ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ……
Με κάθε ειλικρίνεια, αλλά και με διάθεση στοχασμού, ζητάω ταπεινά συγνώμη αν στενοχωρώ κάποιους, αλλά αισθάνομαι βαθιά ενοχλημένος, καθόλου έκπληκτος και προβληματισμένος ως πολίτης όταν διαπιστώνω ότι
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.
Με διαστρέβλωση της αλήθειας, της πραγματικότητας, καθώς και άδικης στοχοποίησης με διαδικτυακό λιντσάρισμα συγκεκριμένων ή συγκεκριμένου….
Και όλο αυτό με ενθαρρύνει στη σκέψη να ΑΡΝΗΘΩ να συνεχίσω να υπηρετώ ένα τέτοιο σύστημα , μια κοινωνία που είναι καιρό τώρα στην εντατική ……
Θλίψη μου προκαλεί γενικά, η ευκολία στοχοποίησης, η συκοφαντία και η «δολοφονία» προσώπων ή προσωπικοτήτων, η ευκολία κατευθυνόμενης ιντερνετικής μάζας, που θεωρώ ότι μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε ..ακρότητες.
Μοιραία καλοί μου φίλοι και φίλες
Δυστυχώς ή ευτυχώς « φανερώνονται » διαδικτυακά, βρώμικα παιχνίδια, ανταγωνισμοί, ποικίλες διαστροφές ( κοινωνικές, ψυχολογικές, πολιτικές κ.λ.π), που εκ του αποτελέσματος υποδηλώνουν ΚΑΘΕΣΤΩΣ αντίστοιχα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΗΘΙΚΗΣ ΣΗΨΗΣ, με έκδηλη ώσμωση, χωρίς αναστολές και φραγμούς.
ΤΕΛΟΣ
Αναρωτιέμαι βλέποντας την αναγωγή του κανιβαλισμού σε διαδικτυακό χόμπι, (;);;;; που μπορεί να φτάσει κάποιος …. για λίγο ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ….;;;;;;;;
Αλλά και θα μπορέσουμε ποτέ να διακρίνουμε τις αυθεντικές από τις κάλπικες φωνές;;;;;;;;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: