slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιατί… ενοχλεί ο Βορίδης;


Του Νίκου Φυλάγγελου
Στη μέχρι σήμερα διαδρομή του στην πολιτική, λίγα πράγματα του χαρίστηκαν. Αντιθέτως, χρειάστηκε να παλέψει για τα περισσότερα, παρά την αστική καταγωγή του και την προφανή υπεροχή που του χαρίζει το υψηλό επίπεδο μόρφωσης, με την αρχαϊκή έννοια της Παιδείας.

Ο Μάκης Βορίδης βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο. Με… συνήθεις υπόπτους να τον «πετροβολούν» και να επιχειρούν να παρουσιάσουν μια εικόνα παραμορφωμένη, σε σχέση με εκείνη που υπάρχει στον καθρέφτη.

Ο λόγος, προφανής. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν περνάει απαρατήρητος, ακόμη κι αν το υπουργείο του δεν ανήκει στα λεγόμενα «πρώτης γραμμής». Ο ίδιος διαθέτει ραχοκοκκαλιά ιδεών, την οποία και υπερασπίζεται. Όχι τις ακραίες, που συνόδευσαν την ατίθαση νιότη του. Αλλά ένα επικαιροποιήμενο μωσαϊκό πολιτικού μανιφέστου, που φτάνει σε πληθυντικά κοινά. Τουλάχιστον για όσους έχουν την ψυχραιμία να ακούσουν, προσπερνώντας τις… τσιρίδες περί ακροδεξιάς.

Ο Μάκης Βορίδης έχει διακριτή ταυτότητα. Και δεν… σέρνεται πίσω από τη συγκυρία, ή την ανάγκη συμβιβασμών. Γι’ αυτό και ενοχλεί. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι επικριτές του δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι… θα τον βρίσκουν μπροστά τους. Δεν είναι ποτέ αργά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: