slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πέρασαν από εργομετρικά τεστ οι αθλητές του ΠΑΣ Νάξου


Την Δευτέρα και Τρίτη 26-27 Αυγούστου, σε συνεργασία με τον Διδάκτωρα του Εθνικού Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών Κο.Μπεκρή  Ευάγγελο και την ομάδα του ,πραγματοποιήθηκαν τα εργομετρικά μας ΤΕΣΤ στις εγκαταστάσεις του 5*5 του .....Κου. Μαράκη .

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Περίπου  60 αθλητές μας δοκιμάστηκαν και αξιολογήθηκαν και αποκομίσαμε  πολλά και χρήσιμα  συμπεράσματα που θα αξιοποιηθούν ανάλογα από τον γυμναστή και τον προπονητή μας. 


Τι είναι όμως τα εργομετρικά ΤΕΣΤ, από ποια ηλικία και γιατί πρέπει να γίνονται;

Αρχικά, εργομετρικά είναι οι μετρήσεις στις οποίες υποβάλλονται οι αθλητές προκειμένου να ελεγχθούν οι επιδόσεις τους, στην φυσική τους κατάσταση και τη σωματική τους διάπλαση. 

Τα εργομετρικά τεστ στις μέρες μας γίνονται κυρίως από την ηλικία των 14 ετών και τα αγωνιστικά τμήματα των ακαδημιών. Στην πραγματικότητα όμως τα παιδιά πρέπει να κάνουν εργομετρικά τεστ από την ηλικία των 9 ετών. Σε αυτή την ηλικία έχει διαμορφωθεί κατα 98% ο σκελετικός τους ιστός και μπορεί να διαφέρει σημαντικά η μυϊκή μάζα από παιδί σε παιδί. Είναι ευκόλως κατανοητό, πως τα παιδιά από την Τρίτη Δημοτικού κι έπειτα είναι νοητικά και σωματικά πιο έτοιμα να ανταποκριθούν σε μετρήσεις και να τις εκτελέσουν σωστά ώστε να πάρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, η ηλικία των 9 ετών, είναι και αυτή κατά την οποία ολοκληρώνεται ο άνθρωπος σαν προσωπικότητα και έχει νόημα σύμφωνα με τους ειδικούς να μετρήσει και τα ψυχικά του χαρακτηριστικά.

Όπως παρατηρούμε λοιπόν, τα εργομετρικά τεστ μπορούν να παρουσιάσουν το αθλητικό προφίλ ενός αθλητή και κατ’ επέκταση να τον βελτιώσουν μαθαίνοντας τα αδύναμα σημεία του. Προσοχή! Η πληροφορία του αθλητή θα πρέπει να αξιολογείται και να αξιοποιείται από τους κατάλληλους ανθρώπους (γυμναστές, προπονητές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους κ.α.) ώστε τα παιδιά να βελτιώνονται στους τομείς που χρειάζεται.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: