slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Συνάντηση Μανώλη Κεφαλογιάννη με την υποψήφια πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.»



«Συνάντηση Μανώλη Κεφαλογιάννη με την υποψήφια πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.»

Στο Στρασβούργο συναντήθηκε σήμερα ο Έλληνας ευρωβουλευτής Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με την υποψήφια πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας που θα κρίνει την εκλογή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η υποψήφια πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι θα προτείνει κατά τη διάρκεια της προεδρίας της μεταξύ άλλων : έναν εγγυημένο κατώτερο μισθό για όλους
εργαζόμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα ενιαίο σχήμα επιδόματος ανεργίας. Για το ζήτημα της πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μία νέα προσέγγιση κατανομής των βαρών.
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με την ιδιότητα του προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας που διατηρούσε στην περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο την ενημέρωσε για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας καθώς και για την πρόσφατη προκλητικότητά της έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων τόσο της Ελλάδος όσο και της Κύπρου. Την ενημέρωσε, επίσης, για τους προκλητικούς χάρτες που η τουρκική πλευρά είχε παρουσιάσει σε μία πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής και με τους οποίους η Τουρκία εξαφάνιζε ολοσχερώς την Κύπρο, το Καστελόριζο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κρήτης και των νησιών των Δωδεκανήσων καταστρατηγώντας έτσι τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας που αποτελεί κοινοτικό κεκτημένο και σαφώς ορίζει ότι τα νησιά που κατοικούνται έχουν υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: