slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σκηνικό διάλυσης σε Kυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ - Σε δύσκολη θέση ο Τσίπρας

Σκηνικό διάλυσης παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα η Kυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. Οι τριγμοί πολλοί τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Κουμουνδούρου.

Οι δημοσκοπήσεις που έρχονται στο Μαξίμου δεν είναι απλά κακές. Είναι οι χειρότερες που έχει δει κόμμα που κυβερνά από την εποχή του Κώστα Καραμανλή το 2009.
Και όσο τα γκάλοπ δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι τόσο οι γκρίνιες αυξάνονται και οι εμφύλιοι πληθύνονται στο εσωτερικό του κόμματος και της κυβέρνησης.
Η εικόνα που εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό αποδεικνύει ότι Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην τελική κατάρρευση.
Άγριοι τσακωμοί, πολλά νεύρα, ασφυκτική πίεση, λάθη και κυρίως ένοχη σιωπή σε καταγγελίες που σε άλλες περιπτώσεις θα… σήκωναν και τα τσιμέντα. Όχι μόνο οι καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Παππά και τον Καλογρίτσα, που έμειναν αναπάντητες, αλλά και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου.
Δύο πρώην κορυφαίοι υπουργοί, τσακώνονται δημόσια και καταγγέλλουν σκάνδαλα, υπονόμευση της Δημοκρατίας, υπονοούν χρηματισμούς, καταθέτουν έγγραφα και μάλιστα απόρρητα, αλλά το Μαξίμου απλά παρακολουθεί.
Στις συσκέψεις που γίνονται, παρουσία και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το κλίμα είναι πολύ κακό. Ο μόνος στόχος και η στρατηγική που χαράσσεται είναι επί τη ουσίας να προστατευτεί η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα και να βγει αυτός μπροστά να «καθαρίσει το παιχνίδι».
Το ξεκίνημα έγινε από την Καλαμάτα, συνεχίζεται από την Πάτρα το Σάββατο και τη Δευτέραθα γίνει η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.
Αυτό το κλίμα παραίτησης είναι που εμφανίζεται σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών ή στη Βουλή. Οι συριζαίοι ψηφοφόροι απλώς περιμένουν αυτό που δεν μπορούν να αποφύγουν και ξεκινούν μάχες χαρακωμάτων εντός του κόμματος και της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια προσωπικής επιβίωσης.
Τα όσα συνέβησαν με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τις επιθέσεις που δέχθηκε από τους συνυποψήφιούς του στο ευρωψηφοδέλτιο, δείχνουν ακριβώς αυτό που συμβαίνει σε ένα κόμμα που είναι υπό διάλυση και που είναι συμβιβασμένο με την επερχόμενη ήττα.
Από την άλλη, και η απομόνωση στην οποία έχουν βάλει τον Νίκο Παππά λόγω της υπόθεσης Πετσίτη, αλλά και μετά τις καταγγελίες Μαρινάκη για τα «νταραβέρια» με τον Χρήστο Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες, δείχνει ότι επικρατεί ένα κακό κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: