slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έγιναν τα εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξο


 Τα εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γεώργιο Χατζημάρκο.

Το νέο σχολικό συγκρότημα αποτελείται από εσωτερικούς χώρους συνολικού εμβαδού 1300 τ. μ. και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 5 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρι πληροφορικής, γραφείο διευθυντή, γραφείο γραμματείας, γραφείο δασκάλων, κουζίνα, τουαλέτες μαθητών προσωπικού και ΑΜΕΑ, βιβλιοθήκη και αποθήκες.
Παράλληλα, διαμορφώθηκε ο αύλειος χώρος του σχολείου με την.........
κατασκευή γηπέδου μπάσκετ, βόλεϊ, κερκίδων, παρτεριών και πέργκολας, ενώ έγιναν και έργα πρόσβασης για ΑΜΕΑ. Μετά την ένωση του νέου τμήματος με το υφιστάμενο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο διαθέτει πλέον 11 αίθουσες διδασκαλίας και όλους τους προβλεπόμενους βοηθητικούς χώρους για τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό που το καθιστούν ένα σύγχρονο σχολείο, άρτιο και λειτουργικό. 
Επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του έργου, ο Μανόλης Μαργαρίτης τόνισε ότι «ως Δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή δώσαμε προτεραιότητα στην ολοκλήρωση αυτού του έργου. Παραδίδουμε σήμερα στα παιδιά της Νάξου ένασύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο σχολείο, για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση κοινού και επισήμων στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του σχολείου.
Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» με προϋπολογισμό 2,1 εκ. € και συγχρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Ε.Π. Ν. Αιγαίου, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με ποσοστά συγχρηματοδότησης 50% από το Ε.Τ.Π.Α. και 50% από το Π.Δ.Ε. Η μελέτη του έργου, η ωρίμανση και η κατασκευή του πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: