slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το αεροδρόμιο Πάρου σε πορεία κατασκευής σύγχρονων κτιρίων & επέκτασης του διαδρόμου

Το νέο αεροδρόμιο Πάρου σε πορεία κατασκευής σύγχρονων κτιρίων και επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης
Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν εξελίξεις στο νέο αεροδρόμιο Πάρου οι οποίες κρίνονται απόλυτα θετικές για την τουριστική αναβάθμιση της Πάρου, της Αντιπάρου αλλά και των γειτονικών νησιών μας.
Είναι προφανές ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Πάρου, τον Δήμο Αντιπάρου, τους τοπικούς κομματικούς φορείς, τους τοπικούς Βουλευτές, τους Συλλογικούς φορείς, τους επιχειρηματίες και κατοίκους των νησιών μας προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχουν
δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχε ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς από την ΥΠΑ, η κατασκευή των νέων κτιρίων (περίπου 7.000 τ.μ. - 7.500 τ.μ.) και η επέκταση του αεροσταθμού (από 1.400 μ. σε 1.800 μ.) θα πλησιάσουν, χωρίς την έκπτωση, τα 30 εκατ. ευρώ.
Σήμερα 22 Οκτωβρίου 2018, δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα των Κυκλάδων η ανακοίνωση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την έναρξη της διαδικασίας γνωμοδότησης-διαβούλευσης για την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά την επέκταση του διαδρόμου.
Μέχρι τέλος του χρόνου αναμένουμε να έχει διαμορφωθεί μια πληρέστερη εικόνα για την πορεία εκτέλεσης των σχετικών έργων, δηλαδή της κατασκευής των νέων κτιρίων και της επέκτασης του διαδρόμου.
Στο παρακάτω link μπορείτε να διαβάσετε σχετικά έγγραφα που αφορούν το νέο αεροδρόμιο Πάρου.
https://kostasbizas.blogspot.com/2018/10/22102018.html
Κων/νος Ν. Μπιζάς
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
Έπαρχος Π. Ε. Πάρου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22/10/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: