slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το πολιτικό αποτύπωμα της κουτσουρεμένης συνεδρίασης και της «χρήσιμης χείρας» της Ελληνικής Αυγής, δε θα σβήσει με λάσπη και ψεύδη, κ. Χατζημάρκο


17.05.2018

Παρακολουθούμε τον περιφερειάρχη και κάποια μέλη της Περιφερειακής Αρχής να επιδίδονται σε μια σκυταλοδρομία δηλώσεων με δραματικό ύφος, προσβλητικό περιεχόμενο, διανθισμένες με αρχαιοπρεπείς λέξεις και ρητά(!), να συνεχίζουν να λασπολογούν και να απαξιώνουν τη μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Προσπαθώντας να υποβαθμίσουν το πολιτικό αποτύπωμα της κουτσουρεμένης συνεδρίασης και της «χρήσιμης χείρας» της Ελληνικής Αυγής, δεν διστάζουν μέχρι και να διαστρεβλώσουν γραπτά κείμενα της αντιπολίτευσης: Για όποιον γνωρίζει απλή ανάγνωση στα νέα ελληνικά είναι προφανές ότι η κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων και των ανεξάρτητων Περιφερειακών Συμβούλων αφορούσε στην οριακή απαρτία της συνεδρίασης με τη συμμέτοχη της Ελληνικής Αυγής.

Επί της ουσίας, καμιά απάντηση στα όσα  καταλογίζει στον Γ. Χατζημάρκο σχεδόν το σύνολο της μειοψηφίας, κανένας σεβασμός στις διαδικασίες και στο δημοκρατικό διάλογο καθώς ο Κλεισθένης απαιτούσε μια ειδική συνεδρίαση όπου όλες οι παρατάξεις αλλά και οι φορείς του τόπου θα έπρεπε να τοποθετηθούν.. πολύ πριν τις 14 Μαΐου που εισήχθη ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με πλειάδα άλλων θεμάτων, καθώς στις προτάσεις της Ένωσης Περιφερειών το Νότιο Αιγαίο ήταν απόν!

Μόνο ο περιφερειάρχης τοποθετήθηκε στο συνέδριο της ΕνΠΕ.. φυσικά για τον εαυτό του γιατί δεν έλαβε καμιά «λευκή επιταγή» από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Όσο δε για τις κατηγορίες περί υπονόμευσης, ας αναζητήσει τις ευθύνες στη δική τους ανικανότητα και προχειρότητα με την οποία διαχειρίζονται μείζονα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των νησιών μας..

Οι ημερομηνίες που επικαλούνται (τα deadline των προγραμμάτων) αποτελούν πλέον πάγια δικαιολογία τους και αυτό έχει δυο ερμηνείες: Είτε γιατί δεν μπορούν τελικά να διαχειριστούν τη διοίκηση της Περιφέρειας, είτε γιατί αποτελεί τακτικισμό τους η υποβολή την τελευταία στιγμή προτάσεων αλλά και διεθνών διαγωνισμών στα αρμόδια όργανα που είναι το Π.Σ. και η ΟΕ ( βλ. Φράγμα Γαδουρά, Led) .

Και για να σταματήσει το παραμύθι, γιατί η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο: τα έργα ύψους €3.5 εκ που εγκρίθηκαν για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ μπορούσαν να έλθουν σε προηγούμενη συνεδρίαση, άλλωστε είχαν σχεδόν 4 χρόνια για να τα ωριμάσουν! Είτε να δοθεί από τον περιφερειάρχη παράταση της προκήρυξης του συγκεκριμένου μέτρου του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου. Το έχει κάνει πλείστες φορές και άρα γνωρίζει τη διαδικασία!!

Ας σταματήσει εδώ το κατρακύλισμα του Γ. Χατζημάρκου κι ας αναλάβει τις ευθύνες του ως ένας δημοκρατικά εκλεγμένος περιφερειάρχης ασκώντας διοίκηση με σεβασμό στα όργανα και στους θεσμούς.

Οι  επικεφαλής των παρατάξεων «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» και «Νησιωτική Ανατροπή»

Μαχαιρίδης Γ.
Σπύρου Μπ.

Οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι

Κουνάκης Π.

Ανανίας Αγγ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: