slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιατί η Νάξος θα γίνει φέτος ο δημοφιλέστερος προορισμός των Κυκλάδων

Το 18-24 Travel φέτος, μας προτείνει Νάξο! Θέλει να την κάνει τον δημοφιλέστερο προορισμό των Κυκλάδων για φέτος.
«Νάξο με τα ψηλά βουνά και τα βαθιά λαγκάδια, έχεις λεβεντοκοπελιές κι όμορφα παλληκάρια»...
Η πανέμορφη Νάξος βρίσκεται στη καρδιά του Αιγαίου. Κοσμοπολίτικη και συγχρόνως παραδοσιακή, τουριστική και ταυτόχρονα αυθεντική, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα. Αξιοθέατα, παραδοσιακά χωριουδάκια, απέραντες παραλίες, τοπικές λιχουδιές, φιλόξενους κατοίκους αυτά και ακόμα περισσότερα έχει να προσφέρει το αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Το βασικότερο: Οικονομική λύση για τον Έλληνα ταξιδιωτη, που θέλει να τα συνδυάσει όλα χωρις να χρειαστεί δανεικά.





ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Μόλις φτάσεις στο νησί θα συναντήσεις την Πορτάρα, το σήμα κατατεθέν του νησιού. Μια τεράστια μαρμάρινη πύλη υπόλειμμα ενός ναού του Απόλλωνα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στέκεται επιβλητική στην είσοδο του λιμανιού, στο νησάκι Παλάτια και σε περιμένει το σούρουπο για να απολαύσεις ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.



Στη Χώρα, πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού συμφιλιώνουν αρμονικά καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα με παραδοσιακά λευκά σπιτάκια, πέτρινα αρχοντικά και γραφικά σοκάκια. Όλα αυτά περιτριγυρισμένα από το μεσαιωνικό Κάστρο που αγκαλιάζει τον λόφο.

ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Άμα απομακρυνθείς λίγο από τη Χώρα σε περιμένουν ακόμα περισσότεροι θησαυροί. Στο λεκανοπέδιο της Τραγαίας θα αντικρίσεις πραγματικά μια όαση. Οκτώ πανέμορφα χωριουδάκια σε έναν καταπράσινο κάμπο με έδρα τους το Χαλκί. Εκεί θα πάρεις μια γεύση από το άλλοτε ένδοξο παρελθόν του με τα νεοκλασικά αρχοντικά, τα μεγάλα μπαλκόνια και τις πλακόστρωτες αυλές.



Η Απείρανθος είναι ακόμα ένα διαμάντι του νησιού. Το χωριό του Μανώλη Γλέζου βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Φανάρι. Εκεί θα περπατήσεις στα μαρμαρένια σοκάκια, θα θαυμάσεις τις καμάρες, τους βενετσιάνικους πύργους και τα πέτρινα διώροφα σπίτια. Κάνε μία στάση σε ένα παλιό καφενείο για να ξεκουραστείς.

ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Στα αρχαία λατομεία μαρμάρου θα μείνεις έκπληκτος με τις υπερφυσικές διαστάσεις των Κούρων που έχουν βρεθεί. Αυτά τα μισοτελειωμένα κολοσσιαία αγάλματα ανδρών ξεκουράζονται αιώνια μέσα στις ρεματιές στις Μέλανες και στον Απόλλωνα.

Επιπλέον στον αρχαιολογικό χώρο της Γρόττας θα αντικρίσεις ένα κομμάτι της μυκηναϊκής πρωτεύουσας της Νάξου γιατί το νησί δεν σταματάει ποτέ να αποκαλύπτει κρυμμένους του θησαυρούς.

ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Μη ξεχάσεις να επισκεφτείς το όρος Ζας: το ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων που φέρει ένα από τα ονόματα του Δία. Σε ένα σπήλαιο του Ζα λένε πως γεννήθηκε ο πατέρας των αρχαίων θεών. Ξεκίνα λοιπόν από το Φιλότι και ακολούθησε το καλντερίμι. Το βουνό του Δία θα σου χαρίσει μια από τις ωραιότερες εμπειρίες που θα ζήσεις στο νησί.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Η φυσική ομορφιά και οι αμέτρητες παραλίες θα σε κάνουν να θέλεις να γίνεις μόνιμος κάτοικος στο νησί!

Πρώτη στη λίστα είναι η περιβόητη παραλία Άγιος Γεώργιος και μετά ο Άγιος Προκόπης. Μοναδικές παραλίες με χρυσαφένια αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά και μεγάλη έκταση… εκεί όλοι οι καλοί χωράνε και περισσεύουν.



Για όσους πάλι προτιμούν χαλάρωση και ηρεμία η μικρή απομονωμένη αλλά... εξωτική παραλία του Αλυκού, που περιτριγυρίζεται από κέδρους σε περιμένει να την ανακαλύψεις.

Για τους πιο τολμηρούς από την άλλη, στην παραλία της Μικρής Βίγλας περισσότερο θόρυβο κάνουν τα πανιά των windsurf / kite surf παρά ο ίδιος ο αέρας.

Και άμα είσαι λάτρης του ψαροντούφεκου η παραλία Πυργάκι νοτιοδυτικά του νησιού είναι η ιδανική επιλογή. Ηρεμία και χαλάρωση με θέα την Ίο και την Ηρακλειά.

Δεν είναι τυχαίο οτι ο τουρισμός στη Νάξο ανεβαίνει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Κλείσε τώρα το δικό σου πακέτο διακοπών για να διαπιστώσεις και εσύ το λόγο που όλο και περισσότεροι επιλέγουν το νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: