Να σημειωθεί, δε, ότι στη συζήτηση έγινε λόγος και για το Σκοπιανό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζει ότι δεν έχουν ασκηθεί πιέσεις για τη στάση του κόμματος και ότι, όπου εξηγεί την επιχειρηματολογία της ΝΔ, με έμφαση στη συνταγματική αναθεώρηση, αυτή γίνεται απολύτως αποδεκτή. Πάντως, κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων που εκφράστηκαν στο εσωτερικό του συντονιστικού της ΝΔ ήταν ότι το Σκοπιανό δεν είναι τόσο κοντά προς επίλυση.
Όχι της ΝΔ στο νομοσχέδιο για την Beat, βολές Καραμανλή για Λυμπερόπουλο
Πέραν των εθνικών θεμάτων που αποτέλεσαν, όμως, στο εσωτερικό του γαλάζιου συντονιστικού συζητήθηκε και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και αφορά, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα της ρύθμισης της αγοράς των ταξί. Ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε μέσα στο συντονιστικό ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, βάλλοντας, δε, ευθέως και εναντίον του Θύμιου Λυμπερόπουλου. «Δεν πρέπει να ενδίδουμε σε συνδικαλιστικές πιέσεις», είπε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας: «8.000 είναι οι οδηγοί ταξί που συνεργάζονται με την Beat και ο Λυμπερόπουλος εξελέγη με 1300 ψήφους”.
Στο ζήτημα παρανέβη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέμεινε στη διάκριση μεταξύ της Beat και της Uber και τονίζοντας ότι η ΝΔ θέλει να προχωρήσουν οι εταιρείες παροχής μεταφορικού έργου που έχουν αδειοδοτημένους οδηγούς ταξί, φωτογραφίζοντας έτσι την Beat.