slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μητσοτάκης: Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με στολές παραλλαγής, δεν είναι Απόκριες όλο τον χρόνο




Στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων στα Ίμια και στην ΑΟΖ της Κύπρου, των εξελίξεων στο Σκοπιανό, αλλά και της υπόθεσης της Novartis, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Οι σκοτεινές ώρες που ζούμε πλησιάζουν στο τέλος τους», είπε, κλείνοντας την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος.

Ο πρόδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του σε υψηλούς τόνους εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα τον υπουργό Άμυνας, λέγοντας ότι όσοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό θερίζουν εθνικές θύελλες, προσθέτοντας ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με στολές παραλλαγής, αφού δεν είναι Απόκριες όλο τον χρόνο.

Τα Ίμια είναι ελληνικά, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες

«Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ίμια είναι ελληνικά και τα εθνικά μας δικαιώματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι δεν επεδίωξε εθνική γραμμή και συνεννόηση ούτε στο Μακεδονικό, λέγοντας:

«Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ήταν εξαρχής προβληματική. πήγαν να δώσουν τα πάντα παίρνοντας πίσω δύο συμβολικές κινήσεις, την αλλαγή του ονόματος ενός δρόμου και ενός αεροδρομίου. Ο κ.Τσίπρας πόνταρε για άλλη μια φορά στο παιχνίδι του διχασμού. Επιχείρησε να διχάσει την αντιπολίτευση. Μας βρήκε όμως ενωμένους, γιατί εμείς στα εθνικά θέματα δεν παίζουμε. Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε συνειδητά να διχάσει τους πολίτες. Αποκάλεσε ακροδεξιούς αυτούς που μετείχαν στα συλλαλητήρια, και στη συνέχεια συνέχισε τις προσβολές μιλώντας για ετερόκλητο όχλο.


Το ανατριχιαστικό είναι η βαθιά αντιδημοκρατική περιφρονηση των πατριωτικών συναισθημάτων εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών (...) Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή στις πλατείες της αγανάκτησης για να ρίξουν την προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τέτοιες ευαισθησίες (...)

Ενας πρωθυπουργός που υποτιμά τους πολίτες είναι ανίκανος για τη θέση του. Οταν μιλά για πατριωτισμό υποτιμά και τη νοημοσύνη μας, γιατί δεν υπάρχει τίποτα πατριωτικό στα 100 δισ. που χρέωσε τη χώρα και θα τα πληρώνουμε για εκατό χρόνια».

Για τη Novartis

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στο σκάνδαλο Novartis, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας πολέμησε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού ενός προβληματικού συστήματος.

Η θέση του ΝΔ είναι όλα στο φως. Να ζητήσουμε από την εταιρεία τη ζημιά που προκάλεσε στον εθνικό προϋπολογισμό. Αυτό θα έπρεπε να ήταν το μέλημα της κυβέρνησης που κατασκευάζει άθλια σκευωρία με στόχο να προστατεύσει τους δικούς της και να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση για τη σύσταση της Εξεταστικής επιτροπής.

O κ. Μητσοτάκης έθεσε σειρά ερωτημάτων:

Πώς γνώριζε το περιεχόμενο της δικογραφίας ο κ. Παπαγγελόπουλος, πριν αυτή πάει στη Βουλή, επικαλούμενος μάλιστα και την παλαιότερη ιδιότητά του του εισαγγελέα, αποδεικνύοντας ότι παραβιάζεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών;
Γιατί η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, δεν έστειλε αμελλητί τη δικογραφία από τις 6 Νοεμβρίου, όταν ο πρώτος μάρτυρας ανέφερε πολιτικό πρόσωπο;
Πώς γνώριζε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας τις ιδιότητες των προστατευόμενων μαρτύρων στην τηλεόραση;
Πώς γίνεται συγκεκριμένη εφημερίδα- όργανο, να προαναγγέλλει εμπλοκή πρώην πρωθυπουργών;
Πώς γίνεται να φέρονται εμπλεκόμενοι πολιτικά πρόσωπα, όταν η έρευνα του FBI δεν τους αναφέρει;
Πώς εξηγείται η συγκάλυψη της εμπλοκής του Παναγιώτη Κουρουμπλή;
Τί δουλειά είχε ο Δ. Τζανακόπουλος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου;
Πώς εξηγείται ότι ο κ.Τσίπρας σε ομιλία του στη Βουλή είχε προφητεύσει το πόρισμα της δικαιοσύνης;

Λίγο πρίν την έναρξη της συνεδρίασης της Κ.Ο. ένα σύντομο τετ α τετ Σαμαρά και Ντόρας.




14ShareTweetShareShareMail
ΣΧΟΛΙΑ



Πηγή: Μητσοτάκης: Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με στολές παραλλαγής, δεν είναι Απόκριες όλο τον χρόνο | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: