slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Στεργίου: Θα μπαχαλοποιηθούν οι δήμοι με το νόμο Σκουρλέτη

Βαρύτατες ευθύνες στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και προσωπικά στον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη, για την τακτική που ακολούθησαν στη συζήτηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης τον « Κλεισθένη», επέρριψε ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και τις Δημοτικές Διαπλοκές.

«Ο Κλεισθένης είναι πλέον ο μεγάλος εχθρός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό το μπάχαλο που σίγουρα θα έρθει μετεκλογικά, φαίνεται πως μας έρχεται νωρίτερα προεκλογικά. Το σύστημα αυτό έχει ως στόχο την μπαχαλοποίηση ισχυρών δήμων και ισχυρών δημάρχων. Πρέπει, λοιπόν, να ενημερωθεί ο πολίτης για το τι θα πράξει σε αυτές τις εκλογές και με αυτό το σύστημα. Την πρώτη Κυριακή ο πολίτης επιλέγει δήμαρχο πλέον και όχι τη δεύτερη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.. Στεργίου.

Ο ίδιος κατήγγειλε ως επινοητές του «μορφώματος Κλεισθένη» – όπως είπε – τους κ.κ. Πάνο Σκουρλέτη και Κώστα Πουλάκη, ενώ πρόσθεσε ότι εξίσου υπεύθυνα είναι και τα συνδικαλιστικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δεν ενημέρωσαν σωστά τους αιρετούς…!

«Η ΚΕΔΕ καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της θητείας λειτούργησε μόνο για τον εαυτό της», σχολίασε ο Δημήτρης Στεργίου, ο οποίος προεξόφλησε ότι το καινούριο σύστημα θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε διάλυση την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στα ενδοπαραταξιακά προβλήματα, που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα στη δημοτική του αρχή, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι και από άλλους συνδυασμούς φεύγουν στελέχη, άλλα επειδή υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και άλλα λόγω προσωπικών φιλοδοξιών.

«Στο δήμο μας έχει αποδειχθεί ότι οι πολίτες πρώτα ψηφίζουν δήμαρχο και μετά δημοτικό συμβούλιο», δήλωσε με νόημα ο κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: