slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιτέλους ο Γ. Βρούτσης μίλησε KAI στον Aegean Voice 107.5!!!!!!! : Το Μεταφορικό Ισοδύναμο δεν είναι παρά μια επικοινωνιακή "πιρουέτα" της κυβέρνησης


"Σε όλα τα περιφερειακά "αναπτυξιακά" συνέδρια που διοργανώνει η κυβέρνηση δεν παρευρίσκεται κανένας βουλευτής της ΝΔ, διότι αυτά εντάσσονται σε μια επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει ότι κινούνται, ότι είναι κοντά στον κόσμο, να πουν μερικά ψέματα ακόμη, να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να είναι ένα επικοινωνιακό show. Στα επικοινωνιακά show του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συμμετέχουμε", είπε ο βουλευτής Κυκλάδων και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν", με αφορμή τη διεξαγωγή του περιφερειακού συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου που διεξήχθη πρόσφατα στη Ρόδο...

Με αφορμή τις πρόσφατες επισκέψεις του σε Νάξο και Μύκονο, ο βουλευτής, επισήμανε: "Πάντα είμαι κοντά στα νησιά και τους κατοίκους ώστε να συνομιλώ και να είμαι σε άμεση  επαφή μαζί τους και δεν αρκούμαι στην επικοινωνία μέσω της συχνής συμμετοχής μου σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές ή μέσω των δελτίων Τύπου".

Ο Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στο ερώτημα αν έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, είπε ότι είναι μια περίοδος όπου εγείρονται πολλά ερωτηματικά, με τον ίδιο να εκτιμά πως  η κυβέρνηση βολιδοδκοπεί τον προσεχή Οκτώβριο ως το μήνα διεξαγωγής των εκλογών κι αν δεν γίνει αυτό, ουσιαστικά έχουμε στον τελευταίο χρόνο, που η κυβέρνηση θα δώσει τα πάντα για να πείσει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους, όχι με την ελπίδα ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, αλλά για να ανακόψει τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας.

Ασκώντας για μια ακόμη φορά έντονη κριτική στην κυβέρνηση, ο βουλευτής Κυκλάδων και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, ανέφερε: "Δεν νομίζω ότι από το 1974 και μετά να υπήρξε κόμμα που να είπε τόσα πολλά ψέματα. Αυτοί συνεχίζουν να εμπαίζουν τον κόσμο ακόμη και σήμερα, ενώ όσα κόμματα στο παρελθόν ενδεχομένως να ακολούθησαν μία τέτοια τακτική, αργότερα είχαν το θάρρος να πουν την αλήθεια…"

Σε ερώτηση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο ως αντιστάθμισμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχο ποσό για το Μεταφορικό Ισοδύναμο δεν έχει ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό, απάντησε ότι «οι μειωμένοι συντελεστές απορρέουν από το Σύνταγμα και το άρθρο 102, αντίθετα, ενώ το Μεταφορικό Ισοδύναμο δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία επικοινωνιακή πιρουέτα και έχουμε για 10η φορά εξαγγελία ενός μέτρου που δεν προσφέρει τίποτα. Είναι κοροϊδία και τίποτα περισσότερο καθώς η Κυβέρνηση θα πάρει 50 εκατομμύρια ευρώ από έργα που είναι ήδη σε πρόγραμμα και θα τα ρίξει σε μία περιοχή του Αιγαίου και τίποτα άλλο…» 

Για το ζήτημα της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο, ο Γιάννης Βρούτσης, είπε, ότι «Ουσιαστικά μπαίνουμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο και δεν υπάρχει καθαρή… έξοδος. Κι αυτό γιατί δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση και ο κος Τσίπρας προσπαθεί να το αποκρύψει… Θα είναι πολύ σκληρό το επόμενο εξάμηνο γιατί πολύ απλά θα ακολουθήσει η εφαρμογή ψηφισμένων μέτρων, όπως νέα μείωση των συντάξεων».

Για τη Νέα Δημοκρατία και το ενδεχόμενο νίκης και σχηματικού κυβέρνησης, ο κος Βρούτσης ανέφερε "Θα είμαστε μία έντιμη κυβέρνηση που θα λέει αλήθεια και θα κοιτάμε στα μάτια τους πολίτες".

Για το την πιθανότητα επαναφοράς των χαμηλών συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, σημείωσε: "Είναι δύσκολη η επιστροφή του ΦΠΑ στα νησιά και θα είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι στην νησιωτική πολιτική που θα ακολουθήσουμε. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το πέτυχε ως αντάλλαγμα για την είσοδό μας στην ΕΟΚ και καμία κυβλερνηση δεν το πείραξε ποτέ. Εμείς λέμε ότι θα υπάρξει οριζόντια μείωση του ΦΠΑ που θα ακουμπήσει και τους νησιώτες, θα υπάρξει μείωση του φόρου εισοδήματος και του φόρου των επιχειρήσεων".

Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο Γιάννης Βρούτσης
http://www.cycladesvoice.gr/?aid=79995

Δεν υπάρχουν σχόλια: