slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε δημόσια συζήτηση η κόντρα Δήμων – Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Μια αντιπαράθεση χωρίς κανένα όφελος

Συνεχίζεται χωρίς διάθεση αποκλιμάκωσης του τεταμένου κλίματος που έχει δημιουργηθεί, η εσωτερική ένταση σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ανάμεσα στους Δήμους των νησιών και στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε δημόσια αντιπαράθεση με εκατέρωθεν ανακοινώσεις και δηλώσεις ορμώμενες τόσο από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου και δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, όσο και από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη. Με τις τοποθετήσεις τους, ουσιαστικά πυροδότησαν τη βραδυφλεγής βόμβα ανάμεσα στους Δήμους (Κυκλάδων και Δωδεκανήσου) και στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου η οποία σιγόκαιγε εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
https://cyclades24.gr/
Δεν είναι κρυφό ότι οι σχέσεις αρκετών Δήμων των δύο νομών με την Περιφέρεια, όχι απλά δεν στηρίζονται στη λογική της συνεργασίας και της αμοιβαίας προσπάθειας επίτευξης ενός κοινού στόχου, αλλά έχουν «δηλητηριαστεί» στο βωμό ενός ανώφελου ανταγωνισμού που τίποτε θετικό δε μπορεί να προσφέρει στα νησιά.

Στην παρούσα φάση, δε φαίνεται πως υπάρχει πρόθεση συνεννόησης ή εκτόνωσης της εξόφθαλμης κρίσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των αιρετών των δύο αυτοδιοικητικών βαθμίδων της περιοχής μας. Μάλιστα, το ήδη τεταμένο κλίμα κινδυνεύει να εμποτιστεί με ακόμη περισσότερο μπαρούτι, καθώς στην επικείμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου που θα διεξαχθεί στην Σύρο την προσεχή Δευτέρα 2 Απριλίου, προγραμματίζεται η συζήτηση θέματος με τίτλο: «Συζήτηση επί τους σκοπούμενης διατάραξης των σχέσεων του Α’ και του Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης μετά την πρόσφατη επίθεση στον Β’ Βαθμό από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου».

Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση, από τη συζήτηση του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο δεν θεωρείται και τόσο πιθανό να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα που θα αλλάξει το αρνητικό κλίμα. Όσο ξύνονται οι πληγές, τόσο πιο βαθιές γίνονται. Μακάρι να διαψευστεί αυτή η πρόβλεψη, μιας και οι νησιωτικές κοινωνίες έχουν αρχίσει να ενοχλούνται και να κουράζονται από μια αντιπαράθεση η οποία δε λειτουργεί προς όφελος κανενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: