slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποκάλυψη-σοκ από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu: «Η τιμωρία για τους Έλληνες στρατιωτικούς είναι πέντε χρόνια φυλακή!»

Σε μία αποκάλυψη για την ποινή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη προχώρησε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Δικαστική πηγή σύμφωνα με την οποία υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, διέπραξαν τις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, επικαλείται το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.
https://www.lykavitos.gr/apokalypsi-sok-apo-to-tourkiko-praktor/
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη δικαστική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, η τιμωρία που προβλέπεται για τις παράνομες πράξεις που φέρονται να έχουν διατελέσει, είναι πέντε χρόνια φυλακή.
Το Anadolou φιλοξενεί την τις πληροφορίες που έχει από τη δικαστική πηγή, σε δημοσίευμα που αφορούσε την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων αξιωματικών.
Όπως αναφέρει, το δικαστήριο έκρινε τη συνέχιση της κράτησής του καθώς δεν έχουν μόνιμη άδεια παραμονής στην Τουρκία και θα μπορούσαν να τραπούν σε φυγή μετά την απελευθέρωσή τους.
Να σημειωθεί, ότι στο τέλος του δημοσιεύματος, το Anadolou υπενθυμίζει ότι οι Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται μετά από «ακούσια», παραβίαση των συνόρων στη Βορειοδυτική Τουρκία, χρησιμοποιώντας εισαγωγικά στη λέξη, ακούσια.

Τι υποστηρίζει ο Τούρκος δικαστής για τους δύο Έλληνες

Ύποπτους φυγής, καθώς «δεν διαθέτουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία» χαρακτήρισε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη ο Τούρκος δικαστής που απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισής του.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, που αναμεταδίδουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι πράγματι οι δύο στρατιωτικοί υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται.
Η απόρριψη του αιτήματος του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, που αιφνιδιαστικά οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, για να εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισής τους γίνεται λίγες ώρες μετά τη συνάντηση κορυφής Ευρώπης – Τουρκίας στη Βάρνα.
Όμως, ο δικαστής αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτηση, που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται», παραβλέποντας ότι επισήμως δεν τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο.
Επίσης, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας που δήλωσαν οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών, που δεν ήταν άλλη από το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.

Τι αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης

Ο δικαστής θεώρησε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι. Υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία εάν αφεθούν ελεύθεροι, καθώς δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία.
Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν, καθώς η έρευνα του ψηφιακού υλικού συνεχίζεται».
Σύμφωνα με το δικαστήριο, με δεδομένο το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, τόσο ο τρόπος που έγινε όσο και ότι «το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια, το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτησή τους και να μην υπάρξει καμία αλλαγή στους όρους κράτησή τους».
Την ίδια ώρα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επιμένει να αναφέρει ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κατηγορούνται για απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπείας και για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.
Μητρετώδης: Είχαν είκοσι μέρες τα κινητά αλλά δεν τα εξέτασαν
«Δυστυχώς πριν από λίγο ενημερώθηκα κι εγώ. Δεν θα ήταν αποφυλάκιση αυτό που θα ζητούσαμε εμείς την Παρασκευή, θα ήταν υπό όρους απόλυση εν όψει της διαδικασίας αλλά και γιατί είμαστε εν αναμονή του πορίσματος του Εισαγγελέα. Η καθυστέρηση οφείλεται στην εξέταση των υπηρεσιακών τηλεφώνων δεδομένου ότι τα δεδομένα δεν εξετάστηκαν.
Θεωρώ ότι είναι μια πρακτική παρελκυστική, δεδομένου ότι υπήρχαν τα τηλέφωνα είκοσι μέρες στη διάθεση των αρχών και αυτοί θέλανε να εξετάσουν τα τηλέφωνα την εικοστή πρώτη ημέρα. Και τώρα θα περιμένουμε άλλες μέρες για να εξεταστεί κάτι πολύ απλό που ήδη έχει εξεταστεί και αυτή είναι η πρακτική τους», δήλωσε ο Άγγελος Μητρετώδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: