slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νάξος: Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018 - Τι συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο (video)

 Δημήτρης Λιανός
Το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2018 συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Αν και άσκησαν κριτική στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής σχετικά με την προβολή των νησιών του δήμου, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (εκτός τον κ. Γιάννη Κορρέ της Λαϊκής Συσπείρωσης), τελικά υπερψήφισαν το πρόγραμμα, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά θα υλοποιηθεί...

"Με ποιες υποδομές κ. Λιανέ";

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Μαϊτός έθεσε το ερώτημα εάν ο αντιδήμαρχος τουρισμού Δημήτρης Λιανός προτίθεται -όπως είχε πει σε παλαιότερη συνεδρίαση- να ανασυγκροτήσει την τουριστική επιτροπή ενώ σχετικά με το πρόγραμμα σημείωσε ότι είναι "φιλόδοξο", όπως και του 2017, εκφράζοντας παράλληλα την επιφύλαξή του για το κατά πόσο θα υλοποιηθεί, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του δήμου.

Απαντώντας ο κ. Λιανός σημείωσε ότι η επανασυγκρότηση της τουριστικής επιτροπής (με λιγότερα μέλη για να είναι περισσότερο ευέλικτη), είναι ένα θέμα που θα προχωρήσει τονίζοντας παράλληλα ότι ο τουρισμός στα νησιά του δήμου "πάει από το καλό στο καλύτερο", αλλά δυστυχώς η Νάξος υστερεί σε κλίνες προκειμένου να φιλοξενήσει περισσότερο κόσμο.

"Με ποιες υποδομές κ. Λιανέ; Με τι λιμάνι, τι αεροδρόμιο, ποια ύδρευση..." παρατήρησε ο κ. Μαϊτός.

"Μπορεί εμείς να γκρινιάζουμε για το κυκλοφοριακό και την καθαριότητα αλλά οι επισκέπτες του νησιού κάνουν λόγο "για καθαρό νησί" και επίσης γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν προβλήματα με το κυκλοφοριακό αφού υπάρχει τόσος κόσμος το καλοκαίρι" απάντησε ο κ. Λιανός.

"Χωρίς προϋπολογισμό, πώς θα προχωρήσει;"

Στη συνέχεια έθεσε τα ερωτήματα του ο κ. Βασίλης Βρούτσης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα προβλήματα με το κυκλοφοριακό, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των τουριστών συγκεντρώνονται στη Χώρα "που έχει γίνει αποκρουστική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες" αλλά και το θέμα του "Φεστιβάλ Γαστρονομίας" για το οποίο...βραβεύτηκε ο κ. Λιανός, αλλά δεν έγινε ποτέ. "Τι περιμένετε ότι θα γίνει με αυτά που προτείνετε; Γιατί βάλατε τόσα πολλά στο πρόγραμμα προβολής ενώ δεν πρόκειται να γίνουν ούτε τα μισά; Χωρίς προϋπολογισμό, πώς θα προχωρήσουν;" σημείωσε.

"Το σωστό θα ήταν να έχουμε προϋπολογισμό, αλλά θα πρέπει να γίνει προετοιμασία" απάντησε ο κ. Λιανός.

Ο κ. Νίκος Χουζούρης πρότεινε να αξιοποιηθούν τα ορυχεία και να αναπτυχθεί η ορεινή Νάξος και "μιας και δεν υπάρχουν κλίνες στο νησί να δημιουργηθούν καταλύματα κι εκεί".

"Ο τουρισμός στη Νάξο αυξάνεται κάθε χρόνο με γεωμετρική πρόοδο"

"Φανταστείτε να μην είχαμε κι αυτή την τουριστική άνοδο όλα αυτά τα χρόνια, τι θα λέγατε" είπε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης που υπερασπίστηκε το πρόγραμμα προβολής, σημειώνοντας ότι "ο τουρισμός στη Νάξο αυξάνεται κάθε χρόνο με γεωμετρική πρόοδο" κάτι που σημαίνει ότι γίνεται δουλειά τόσο από το δήμο όσο και από τους επιχειρηματίες. "Αυτό που θα πρέπει να κρίνουμε είναι το αποτέλεσμα και αυτό είναι θετικό" τόνισε.

Ναι μεν, αλλά...

"Εμείς θα υπερψηφίσουμε αλλά έχετε αραδιάσει ένα σωρό δράσεις για τις οποίες συμφωνούμε αλλά φέρνετε αργά τον προϋπολογισμό και δεν προλαβαίνει να γίνει τίποτα" σημείωσε στην τοποθέτηση του ο κ. Βασίλης Βρούτσης, ο οποίος απευθυνόμενος στο δήμαρχο σημείωσε: "Αν θεωρείτε ότι εξαιτίας σας αυξάνεται ο τουρισμός στη Νάξο, είστε γελασμένος. Αυτή τη στιγμή το πράγμα πάει από μόνο του...".

"Θα υπερψηφίσουμε με την ελπίδα να υλοποιηθεί έστω και στο ελάχιστο το πρόγραμμα προβολής. Για τον τουρισμό θα πρέπει αν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που να αφορά όλη τη Νάξο" σημείωσε ο κ. Μαϊτός.

"Για την τουριστική προβολή θα πρέπει αν μεριμνήσουν οι τουριστικοί φορείς του τόπου και ο δήμος τα χρήματα αυτά να τα διαθέσει σε έργα υποδομής που θα βοηθήσουν τον τουρισμό" σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Γιάννης Κορρές, πρόταση και την οποία ψήφισε.
Δράσεις τουριστικής προβολής
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τουρισμού Δημήτρη Λιανό, τα τελευταία χρόνια η Νάξος κατατάσσεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς καθώς διαθέτει μοναδικά αξιοθέατα, γραφικά χωριά, αρχαιολογικούς χώρους και υπέροχες παραλίες. Η διατήρηση ....των προτιμήσεων των τουριστών επιβάλλει την ανάληψη κατάλληλων ενεργειών δράσεων προβολής και προώθησης.
"Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της αποδοτικότερης προβολής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί για το έτος 2018 και η αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί" σημειώνει ο κ. Λιανός και υπογραμμιζει ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις οι οποίες ακολουθούν τις τάσεις του σύγχρονου τουριστικού marketing συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και της εκπόνησης στρατηγικής. Περιλαμβάνονται επίσης δράσεις τουριστικής προβολής στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό".

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018 
- Εξειδικευμένες προσφερόμενες υπηρεσίες και ειδικές δράσεις προβολής - Πρακτική Υποστήριξη γραφείου Τουρισμού. (Εντοπισμός των αγορών και των ομάδων του πληθυσμού που ενδιαφέρονται για τα στοιχεία που προσφέρει ο προορισμός, έρευνα και κατηγοριοποίηση της υπάρχουσας κατάστασης, μελέτη, καταγραφή και εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος, έρευνα ικανοποίησης επισκεπτών με βάση τα ευρήματα από Trip Advisor, θέματα άσκησης τουριστικής πολιτικής, μεθοδολογία προσέγγισης αγορών κ.ά.)
- Επιπρόσθετες Υπηρεσίες Προώθησης- Διαδικτυακό Μάρκετινγκ (Internet Marketing: Social media marketing , Linked in, You tube channel, Facebook)
- Διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων με θέματα που άπτονται του τομέα του Τουρισμού. (Διοργάνωση welcomes με θέματα που αφορούν τον τουρισμό και events για τις παραλίες που παίρνουν Γαλάζιες Σημαίες).
- Συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσα από τις ήδη καταγεγραμμένες εκθέσεις του ΕΟΤ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
- Εκτύπωση προωθητικού υλικού
- Αναμνηστικά δώρα για τους προσκεκλημένους και επισκέπτες του νησιού (Δημιουργία καλαθιού τοπικών προϊόντων σε μινιατούρες σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής για χαμηλό κόστος αλλά και με προσφορά των ιδίων (Ρακί, λάδι, μέλι, ελιές, μαρμελάδα κ.α.). Το καλάθι θα προσφέρεται ως δώρο στους φιλοξενούμενους.
- Παραγωγή υλικού και προωθητικών spots
- Φωτογράφηση – συγκέντρωση φωτογραφιών – ψηφιοποίηση φωτογραφιών με 
θέματα από τον τόπο μας και κατεύθυνση την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών
τουρισμού (πολιτισμός, εκδηλώσεις ,φύση δραστηριότητες κ.τλ.)
- Φιλοξενία φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών (έγκριτων δημοσιογράφων και άλλων στελεχών που ασχολούνται με πολιτιστικά - τουριστικά θέματα και φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων, διάσημων προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης, της επιστήμης, του αθλητισμού που έχουν σχέση με την πόλη της Νάξου και τα μικρά νησιά. Επαφή με tour operators, πρόσκληση στην πόλη, προκειμένου να διευρυνθεί το προφίλ των).
- Επιμορφωτικές δράσεις - Η διοργάνωση σεμιναρίων στόχο έχουν την περαιτέρω αναβάθμιση του επιπέδου των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών από τους επαγγελματίες των διαφόρων κλάδων του τουρισμού.
- Συνεργασία με φορείς του τουρισμού και τοπικούς φορείς. Διοργάνωση εκδηλώσεων για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων.
http://www.naxostimes.gr/toyrismos/13838-naksos-to-programma-touristikis-provolis-gia-to-2018-ti-syzitithike-sto-dimotiko-symvoylio-video

Δεν υπάρχουν σχόλια: