slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ομιλητής στο εθνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ο Μητροπολίτης Σύρου


Ουδέποτε έκρυψε τα πατριωτικά του αισθήματα ο κ. Δωρόθεος Β’

Ανάμεσα στους ομιλητές του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας για τη Μακεδονία και την ονομασία των Σκοπίων θα είναι και ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’. Για την παλλαϊκή και εθνικού χαρακτήρα συγκέντρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, έχει κατατεθεί μεγάλος αριθμός αιτήσεων επωνύμων.

Την Δευτέρα 29/1 οριστικοποιήθηκε ότι το ρόλο του κεντρικού ομιλητή του συλλαλητηρίου θα αναλάβει ο Μίκης Θεοδωράκης. Ανάμεσα στους ομιλούντες θα είναι και ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, αφού όπως μετάδωσε το δελτίο ειδήσεων του Epsilon, ο Σεβασμιότατος κατάθεσε σχετικό αίτημα και θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ομιλητών του συλλαλητηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αντίστοιχο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου, είχαν λάβει μέρος 9 από τους 82 Μητροπολίτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού η κεντρική γραμμή της Αρχιεπισκοπή δε συναινεί με συμμετοχή των εκπροσώπων της σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις.

Πάντως, δεν αποτελεί έκπληξη η ενεργή συμμετοχή του κ. Δωρόθεου στο επικείμενο εθνικό συλλαλητήριο, καθώς είναι γνωστό ότι διέπεται από πατριωτικό αίσθημα το οποίο ουδέποτε δίστασε να εκφράσει ανοιχτά και δημόσια.

https://cyclades24.gr/2018/01/omilhths-syllalhthrioy-makedonia-dorotheos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: