slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μακάριος Λαζαρίδης: «Έχουμε στόχο να έρθουμε και να ενώσουμε τους Έλληνες»



«Τον κ Τσίπρα και τον  κ. Καμμένο τους ενώνει μόνο η καρέκλα και τίποτε άλλο. Ό κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να διχάσει τους Έλληνες. Εμείς, αντίθετα, έχουμε επιλέξει τον ήπιο πολιτικό λόγο. Έχουμε επιλέξει να είμαστε μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που καταθέτει προτάσεις». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus» ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε πολιτική αλλαγή και στόχος μας είναι να έρθουμε και να ενώσουμε τους Έλληνες. Εμείς δεν θέλουμε να τους  ακολουθήσουμε  -αν και θα μπορούσαμε να το κάνουμε -  στο δρόμο του διχασμού. Ο ποιοτικός και πολιτικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη και συνολικά της Νέας Δημοκρατίας δεν μας επιτρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών το 2018 ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Ο  Αλέξης Τσίπρας δεν θα αντέξει  κάτω από το βάρος των οικονομικών δεδομένων και της καθημερινότητας.  Πιστεύουμε ότι το 2018 θα γίνουν εκλογέας τις οποίες θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένα πάρα πολύ κάλος πρωθυπουργός. Ένας πρωθυπουργός που ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει πως ήταν αυτός που έβγαλε τη χώρα από την κρίση.  Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών θα τρίβουμε  όλοι μας, και εμείς θετικά,  τα μάτια μας, από το εκλογικό αποτέλεσα, γιατί ο κόσμος δεν ξεχνάει αυτά τα οποία είπε και αυτά που τελικά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος μας δεν είναι οι πολίτες απλά να καταψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος μας είναι να υπερψηφίσουν οι πολίτες την οραματική πρόταση για την επόμενη μέρα για τη χώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Εμείς προτείνουμε στους Έλληνες ένα συγκεκριμένο τρίπτυχο: Μείωση φόρων, μείωση δαπανών και η δημιουργία ενός καλύτερου Δημοσίου το οποίο θα είναι φιλικό προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.  Είμαστε σε ένα δρόμο που θα οδηγήσει πολύ σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και τη Νέα Δημοκρατία ως  Παράταξη ευθύνης, Παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, να πάρει τα ηνία της χώρας και να την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση».
«Ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, «έχουν επιλέξει την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Ο δικός μας ο στόχος δεν είναι να γίνουν οι φτωχοί φτωχότεροι. Ο δικός  μας στόχος είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα να μπορέσουν να πάνε ένα βήμα μπροστά. Αυτό σημαίνει ότι εμείς δεν είμαστε υπέρ της επιδοματικής πολιτικής. Στόχος μας είναι να κάνουμε τους Έλληνες πλουσιότερους και όχι φτωχότερους».
Και συνέχισε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει ένα μοντέλο αδιαμεσολάβητης σχέσης  με τους πολίτες. Αυτό κάναμε και με τα 7 Προσυνέδρια της Νέας Δημοκρατίας. Συνδιαμορφώνουμε με τους πολίτες το αυριανό μας κυβερνητικό πρόγραμμα. Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση, αλλά και να αποκτήσουμε πολιτική και ιδεολογική κυριαρχία για τα επόμενα χρόνια».

Σε ερώτηση για το αν η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχεδιάζει απολύσεις στο Δημόσιο, ο κ. Λαζαρίδης ήταν κατηγορηματικός: «Έχουμε ξεκαθαρίσει - και κατ’ επανάληψη το έχει τονίσει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης - ότι δεν συζητάμε απολύσεις. Όμως η σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Το πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι το μέγεθος. Το πρόβλημα είναι η ποιότητά του, είναι το ότι δεν βρίσκονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση. Υπάρχει ανάγκη να υπάρχει αξιολόγηση. Επαναλαμβάνω. Για εμάς δεν υπάρχει θέμα απολύσεων. Αυτοί, όμως, που έχουν να φοβούνται είναι όσοι μπήκαν στο Δημόσιο από τα «παράθυρα» με πλαστά δικαιολογητικά. Επίσης, θα ξεκινήσουμε και πάλι τις διαδικασίες των πειθαρχικών συμβουλίων. Αυτό που συμβαίνει επί των ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου δεν λειτουργούν τα πειθαρχικά συμβούλια και επίορκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι παραμένουν στις θέσεις τους δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Είναι απαράδεκτο».       

Δεν υπάρχουν σχόλια: