slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κλειστά τη Δευτέρα το 2ο και το 4ο Δημοτικό σχολείο Νάξου


Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου το 2ο και το 4ο Δημοτικό σχολείο Νάξου σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των εργασιών κατεδάφισης του παλιού κτίσματος του 2ου Δημοτικου σχολείου το οποίο ανακαινίζεται.
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη από τον κ. Μαργαρίτη για την προστασία και ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες στο 2ο Δημοτικό σχολείο που ήδη ξεκίνησαν, αφορούν το έργο της «Ανέγερσης τμήματος 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου και διαμόρφωση αύλειου χώρου».



Το γεγονός ότι προκειμένου να παραδοθεί το νέο κτίριο εμπρόθεσμα δεν υπάρχει δυνατότητα αναβολής εργασιών σε περίοδο διακοπών των σχολείων.

Τα παιδιά του 2ου Δημοτικού για όσο καιρό διαρκούν οι εργασίες θα παρακολουθούν τα μαθήματα τους στις προκάτ αίθουσες που διαθέτει το σχολείο, οι οποίες μετά το τέλος του έργου θα απομακρυνθούν από το σχολικό συγκρότημα το οποίο θα έχει πλέον ικανό αριθμό αιθουσών για τους μαθητές.

Να σημειωθεί ότι όπως προβλέπει το έργο, τμήμα του ιστορικού σχολείου της Νάξου θα κατεδαφιστεί και στην ίδια θέση θα ανεγερθεί νέα πτέρυγα για την εξυπηρέτηση των στεγαστικών αναγκών του συγκροτήματος, δυναμικότητας 250 μαθητών.

(φώτος: Καστρίσιος - Πρωτονοτάριος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: