slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο Νεώριο ο Γιώργος Λεονταρίτης

Συνάντηση με τα μέλη του Εργοστασιακού Σωματείου και τους εργαζόμενους του Νεωρίου είχε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου και είχε για μία ακόμη φορά τη δυνατότητα να συζητήσει και να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις επί των τελευταίων εξελίξεων, μετά τα πρόσφατα δυσάρεστα γεγονότα που διαμείφθηκαν μεταξύ συνδικαλιστών και εργαζομένων, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των μεταξύ τους σχέσεων.

Κοινό συμπέρασμα της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ήταν η καθολική επιθυμία για άμεση επαναλειτουργία της επιχείρησης σε υγιείς βάσεις και η θέληση να μη συνεχιστούν οι τακτικισμοί και τα «παιχνίδια» εις βάρος των εργαζομένων, από όποια πλευρά κι αν προέρχονται.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Λεονταρίτης κατά την έξοδό του από το ναυπηγείο: «Σ’ αυτήν τη φάση και λόγω της κρισιμότητας του προβλήματος, οφείλουν όλοι να επιδείξουν το μέγιστο βαθμό υπευθυνότητας και ψυχραιμίας.

Το μέλλον της επιχείρησης δεν αφορά μόνον τους εργαζόμενους και τη διοίκηση αλλά ολόκληρη τη Συριανή κοινωνία και την τοπική οικονομία. Πρέπει επιτέλους να δοθεί άμεσα λύση και οι πρώτιστα εμπλεκόμενοι, ιδιοκτήτες, τοπικοί βουλευτές και Κυβέρνηση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: