slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χρήστος Τσελέντης, όλα καλά και απόψε ξεφαντώνουμε

Χρήστος Τσελέντης -Μάριος Κωσταντινιδης 
Κάθε χωριό έχει το δικό του πανηγύρι. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τα νησιά, όπου τα πανηγύρια διαδέχονται το ένα το άλλο και μάλιστα την καλοκαιρινή περίοδο. Και του Αγίου Πνεύματος στη Νάξο, τη τιμητική του έχει το Γαλανάδο, ένα πανέμορφο χωριό λίγο έξω από την πόλη της Χώρας Νάξου.
Παραδοσιακά η παραμονή της εορτής του Αγίου Πνεύματος αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξεφάντωμα με βάση τη λαϊκή παράδοση και το νησιώτικο τραγούδι. Και με δεδομένο ότι ουσιαστικά έχουμε την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, το συγκεκριμένο πανηγύρι αποκτά μία ξεχωριστή σημασία..

Και φέτος, στου Δρύλη είχαμε την έκπληξη. Κι αυτό γιατί το γλέντι που στήθηκε έχει ως βασικούς πρωταγωνιστές τον Μανώλη Μπαρμπεράκη και τον Χρήστο Τσελέντη (μαζί τους και οι Κώστας Κατσιούλης και Νίκος Μπαρμπεράκης). Μάλιστα, για έναν εκ των κορυφαίων Ναξιωτών παραδοσιακών τραγουδιστών, τον Χρήστο Τσελέντη, ήταν η πρώτη παρουσία στο Γαλανάδο, κάτι που τον χαροποίησε ιδιαίτερα.

Όμως, χθες το βράδυ, του Σαββάτου και στο αποκορύφωμα της διασκέδασης με ουκ ολίγους να είναι στη πίστα, σημειώθηκε ένα μικρό ατύχημα. Ένα ηχείο μετακινήθηκε όταν έγινε προσπάθεια να προστεθεί ένα ακόμη τραπέζι, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον Χρήστο Τσελέντη ελαφρά στο δεξί μάτι. Τοποθετήθηκαν τέσσερα ράμματα και σήμερα όπως έγινε γνωστό θα συνεχιστεί το γλέντι κανονικά. Μάλιστα, ο κος Τσελέντης εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο από την προσέλευση, όσο και από την ανταπόκριση που είχε η παραδοσιακή μουσική (σ.σ. πρόσφατα ήταν στην Καρδίτσα όπου οι φίλοι της μουσικής έγιναν κονωνοί της μουσικής παράδοσης της Ελλάδας) στους θεατές και υπόσχεται ότι απόψε η εκδήλωση θα είναι ακόμη καλύτερη… Οπότε; Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στου Δρύλλη και στο Γαλανάδο…
https://www.naxospress.gr/arthro/exodos/hristos-tselentis-ola-kala-kai-apopse-xefantonoyme

Δεν υπάρχουν σχόλια: